OVO PIŠE U IZVEŠTAJU O CVIJANU KOJI JE OBJAVILA BIA: Drastično smršao i pustio kosu kako ga ne bi prepoznali

Autor:

Vesti

21.04.2021

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo dokumenata koji je objavila Bezbednosno obaveštajna agencija povodom smrti Vladimira Cvijana, bivšeg pravnog savetnika i generalnog sekretara predsednika Borisa Tadića, a potom člana predsedništva SNS, odnosi se i na razgovor sa njegovom bivšom suprugom.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Vladimir Cvijan

Ona je ispričala da je jedno vreme živeo u Grčkoj, pa u Americi, a da ju je 2017. godine, po povratku u Beograd, obavestio da je bolestan i da pije lekove, ali da ju je zamolio da ne kaže to ni njegovim roditeljima, ni sestri. Rekla je i da je smršao, promenio imidž, pustio bradu i kosu da ga ne bi prepoznavali na ulici.

Na početku razgovora, Cvijanova supruga posvedočia je da je živela sa njim i maloletnim sinom sve do 2014. godine, kada su oko Uskrsa porodično putovali u Grčku. Posle povratka u Beograd Cvijan je, kako je rekla, predlagao da se svi zajedno presele i trajno nasele tamo.

Odbila je taj predlog, a on je, prema njenim saznanjima, sam otputovao u Grčku s obzirom na to da je, kako je ispričala, tamo sa prijateljem imao poslovni ugostiteljski objekat na Skijatosu.

Dobio biznis vizu u SAD

- Nakon toga, bila je upoznata sa činjenicom da je dobio "biznis vizu", koja im je omogućila da se zajedno odsele u SAD. Međutim, sa obzirom na to da na taj predlog nije pristala, ostala je u Beogradu, dok je prema njenim saznanjima, Vladimir otputivao u SAD i započeo samostalan život - stoji u dokumentu BIA.

Supruga bivšeg poslanika SNS ispričala je i da su, dok je bio u Americi, komunicirali preko elektronske pošte, i da joj je u jednoj od prepisci rekao da je na Floridi. Objasnila je da je od oktobra 2014, do februara sledeće godine bio u Beogradu, da su povremeno imali kontakt i da su se tada dogovorili da joj da punomoćje (zatamnjeno je na šta se ono odnosilo). Ali, kako je ispričala, u naredna tri meseca se to nije dogodilo, zbog čega je ona unajmila advokata.

Dalje se navodi da je sudskim rešenjem Cvijan imao obavezu (zatamnjeno je kakvu), koju nije ispunio, niti je ispoštovao raniji dogovor. Supruga je ispričala i da u periodu od februara 2015. godine do oktobra 2017. nije imala nikakvu komunikacuju sa njim, a da ju je u oktobru 2017. kontaktirala izvesna osoba (u dokumentu je zatamnjen identitet), i da ju je obavestila da je Cvijan u Beogradu, i da bi želeo da vidi osobu čiji su lični podaci takođe zatamnjeni.

 

 

- Nekoliko dana posle toga, ostarila je lični susret sa pokojnim Cvijanom, koji joj je tom prilkom preneo da je tokom boravka u Americi bio nastanjen u Njujorku. Takođe, u narednom periodu održavala je povremene kondate sa njim, kako na adresi njenog prebivališta, tako i u stanu njegovih reoditelja. Tokom komunikacije, saznala je da boluje od (zatamnjeni su podaci koji otkrivaju koja je bolest u pitanju), te da koristi izvesne lekove. U toku navedenih susreta, izrazio je želju da o njegovoj bolesti ona ne obavesti njegove roditelej i sestru - navedeno je u dokumentu koji je objavila BIA.

Pustio bradu i kosu, promenio imidž da ga ne bi prepoznavali na ulici

Supruga je ispričala da je u tom periodu vidno smršao i da je zdravstveno loše izgledao, promenio imidž, da je počeo da se oblači sportski, da je pustio bradu i dužu kosu, da ga, kako je rekla, ne bi prepoznavali na ulici.

- Poslednji puz pokojnog Vladimira je videla 31. 12. 2017. godine. Nakon toga nije imala bilo kakva saznanja. Sve do prethodnih nekoliko dana kada je saznala da je od 2018. godine mrtav. Do pomenute su tokom prethodnih godina stizale neproverene informacije o Valdimirovom navodnom kretanju, kao i glasine da je preminuo - stoji u dokumenti BIA.

Cvijanova supruga je dalje ispričala da je preko fejsbuka ostvarila komunikaciju sa izvesnim čovekom, a čiji je identitet takođe zatamnejn, da ga je zamolila da prestane sa negativnim komentarima o njemu koje je postavljao jer to čita Cvijanova porodica, i da je kasnije ta osoba zloupotrebila prepisku.

- Nakon pojave vesti u medijima o Cvijanovoj smrti tokom marta 2021. godine, pozvala je njegove roditelje u nameri da ih smiri i da im ukaže na eventualnu medijsku zloupotrebu informacija o (identitet osobe na koju se odnosi je ponovo zatamnjen, prim. aut) . Tom prilikom došli su u stan i saopštili da su bili upoznati da je njihov sin preminuo 5. 01. 2018. a da su odlučili da joj to ne saopšte kako bi zaštitili (identitez sakriven) i da bi izbegli medijsku eksploataciju pomenute tragedije - navedeno je u dokumentu BIA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading