Da li uskoro možemo očekivati POPUŠTANJE MERA: Doktor Kon se oglasio i najavio kada očekuje da se SITUACIJA POBOLJŠA

Autor:

Vesti

19.04.2021

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog dr Predrag Kon nedavno je izjavio da smo iz vanredne situacije prešli u nepovoljnu, a sada je u Beogradskoj hronici objasnio šta to znači.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

- Nepovoljne situacije su i dalje pune bolnice, imamo i novozaražene, dakle nepovoljna je situacija. Niži stepen od toga je nesigurna. Imate ono kad je alarmantna, to je situacija kada nemate mesta i morate dopunski da tražite mesta gde da se smeštaju pacijenti - rekao je Kon.

Član Kriznog štaba rekao je da je vrlo optimističan kada je u pitanju epidemiološka situacija u Beogradu, koja se poboljšava jer je veliki broj vakcinisanih – prema njegovim rečima, oko 40 odsto.

- Što se Beograda tiče, jako sam optimističan, jasno se video ubrzani pad, i sada se vidi, kao i u Novom Sadu. Kad gledate celu Srbiju, imate delove gde je još uvek porast, kao što je Novi Pazar, kao što je uopšte Raška ili Sandžak, tamo je još u porastu, ali to prekriju ukupni brojevi. Vi tamo imate vakcinisanost koja je ispod dvocifrenog broja i to se sada počinje sve više i jasnije da se vidi.

Dr Kon je odgovorio i na pitanje kada bismo mogli da vidimo neko primetno poboljšanje epidemiološke situacije.

- Bićemo za otprilike u junu značajno bolji, od druge polovine maja će to svako već da vidi. Moramo svuda da povećamo obuhvat vakcinacije, ljudi moraju da shvate da je to jedini izlaz. Dakle, biraš vakcinu ili virus. Vakcina ti pokazuje da apsolutno deluje i nema tu između ništa. Ako previše razmišljaš, odabraćeš virus i pogrešićeš - zaključio je dr Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading