Lončar sa predstavnicima studentskih organizacija: MLADI RAZUMEJU ZNAČAJ VAKCINISANJA!

Autor: Republika

Vesti

17.04.2021

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa predstavnicima više od deset studentskih organizacija iz cele zemlje.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar

Tokom razgovora sa studentima, ministar Lončar je, zajedno sa dr Srđom Jankovićem, imunologom iz UDK Tiršova i Pavlom Zelićem iz Agencije za lekove, istakao značaj imunizacije mladih ljudi u zemlji, i podvukao da je iz dana u dan sve veći obuhvat vakcinisanja među studentima.

- Raduje nas što se broj vakcinisanih među studentskom populacijom i u domovima povećava svakodnevno, i što se povećava broj studenata koji žele da prime vakcinu. Oko dve trećine studenata je izrazilo  želju da primi vakcinu, a sa ostalima, sa onima koji se kolebaju, koji imaju nedoumice, želimo da razgovaramo, da im pružimo stručne, naučno utemeljene odgovore i dokaze, o svim pitanjima - rekao je ministar.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja

Predstavnik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Đurić istakao je značaj razgovora sa ministrom i predstavnicima zdravstvenih ustanova, jer se time najlakše mogu otkloniti sve eventualne nedoumice studenata oko vakcinavije.

Naglasio je i da se studenti trenutno mogu vakcinisati na Studentskoj poliklinici, u studentskim domovima na Karaburmi i u Studentskom gradu, ili prijavom na portalu e-uprave. Pojedini studenti su vakcinisani i u mestima iz kojih dolaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading