(FOTO) BEOGRAD U NEDELJU DOBIJA JOŠ JEDAN VELOLEPNI SPOMENIK: Despot Stefan će uskoro ugledati svetlost dana

Autor:

Vesti

16.04.2021

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon otkrivanja spomenika tvorcu naše dršave Stefanu Nemanji koji krasi Savski Trg, prestonica uskoro dobija još jedan velolepni spomenik namenjen jednom od najvećih srpskih vitezova i vojskovođa, Despotu Stefanu Lazareviću.

Foto: Republika
Despot Stefan Lazarević

Za izradu ovog spomenika grad Beograd je angažovao umetničku livnicu "Jeremić" iz Vrčina čiji spomenici krase brojna mesta u prestonici a neki od najpoznatijih su: "Pobednik" na Kalemegdanu, skulptura "Igrali se konji vrani" ispred doma Narodne skupštine Srbije, spomenik Nikoli Pašiću kao i mnogi drugi.

Despot Stefan će biti postavljen na uglu ulica Bulevara Despota Stefana, Drinčićeve i Palmotićeve ulice, a njegova visina iznosiće 4.09 metara.

Foto: Republika
Despot Stefan Lazarević

Kako Republika saznaje, spomenik će biti postavljen u nedelju, a svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak povodom manifestacije "Dani Beograda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Balkan

16.04.2021 22:02

Spomenik Igrali se konji vrani i Pobednik ako se ne varam je rad G. Mestrovica, otkuda sada da neko napise da je to radi naseg vajara?????? Ili mozda ja gresim ?????? Ziveli