Gradonačelnik Beograda otkrio KOLIKO VAKCINISANIH je potrebno za KOLEKTIVNI IMUNITET, pa poručio: Ne smemo naglo da popuštamo mere!

Autor:

Vesti

13.04.2021

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojićić izjavio je danas da je epidemiloška situcija u Beogradu bolja nego što je bila, s obzirom na poslednje rezultate, ali ne sme biti "naglih poteza" u popuštanju mera jer je "situacija mnogo ozbiljnija nego što se čini kad se primaknemo nekom mirnijem periodu".

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zoran Radojičić

- Bez obzira na sve postoji rizik i od novog talasa. Ja se nadam da će leto biti lakše, da će ovaj talas ići u tom pravcu daljeg snižavanja broja obolelih. Ali sam više zabrinut za septembar, početak jeseni, ne znamo šta nas očekuje tada - rekao je Radojičić za TV Pink.

Prema njegovim rečima, prostor koji bi se otvorio za popuštanje mera odnosi se samo na to gde to mora da se uradi jer ne može da se izdrži pritisak od 400 dana koliko traje epidemija.

- Ali, ne možemo da se brzo vratimo u normalan ritam, u normalan život. Ja nisam za to - naglasio je Radojičić.

On je naveo da je cilj da se što je pre moguće vakciniše što više ljudi, kako bi se dostigao broj od 70 eventualno 85 odsto vakcinisanih, zajedno sa onima koji su preležali koronu, kako bi imali kolektivni imunitet pre nego virus eventualno mutira u nekom drugom pravcu.

- To je borba u brzini između virusa i nas i nadam se da ćemo, jer imamo ovakvu dinamiku davanja vakcina, pre virusa stići do cilja - rekao je Radojićić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading