Vesić: Vakcinisano pola miliona Beograđana

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

09.04.2021

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Zdravstvenoj stanici Umka danas je vakcinisan 500 000-ti Beograđanin, a do sada je vakcinisan svaki treći, a revakcinisan svaki četvrti stanovnik glavnog grada, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić prilikom obilaska vakcinalnog punkta u Zdravstvenoj stanici Umka.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Goran Vesić

Prema njegovim rečima, to znači da se, zajedno sa onima koji imaju antitela, koji su preležali Kovid 19, polako približavamo kolektivnom imunitetu.

- To znači da se približavamo povratku na normalan život, da ćemo moći ponovo da radimo, da ćemo moći da se družimo, da ćemo živeti onako kako smo živeli pre korone - rekao je Vesić


Porodica Ilić koja se jutros vakcinisala, ačiji je jedan član 500 000 vakcinisani Beograđanin, kako je rekao dobila je nagradno putovanje za četiri osobe negde u Srbiji i dodao da će moći da ga iskoriste "naravno, kada se revakcinišu".

Natasha Stanisavljević, sekretar sekretarijata za socijalnu zaštitu je rekla da je svim građanima Beograda omogućen jednak pristup vakcinaciji, i to u mestu gde žive, a direktor Doma zdravlja "Dr Simo Miloshević" Čukarica Nenad Bjelica naglasio da je danas u Umci zatvoren krug obilazaka ruralnih područja.

On je naveo da su sa vakcinacijom prišli svim rubnim područjima opštine Čukarica i najavio da sledeće nedelje počinje novi krug obilazaka svih ruralnih područja.

Srđan Kolarić, predsednik GO Čukarica pozvao je sve sugrađane sa opštine Čukarica i sve Beograđane da se vakcinišu da bi u što kraćem roku stekli kolektivni imunitet i vratili se normalnom životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading