Ministarka Gojković: O Romima i njihovim životima ne treba govoriti samo na današnji dan

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.04.2021

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i ministar kulture i informisanja Maja Gojković kaže da je mnogo znamenitih Roma ostavilo neizbrisiv trag u našem društvu i kulturi.

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković

- Svojim delom, učinili su ceo svet, a posebno ovaj naš deo univerzuma lepšim i bolim. Dr Rajko Ðurić, violinistkinja Fevzija Jašarević, Šaban Bajramović, pesnikinja Gina Rajničić, i ovde prisutna, Nataša Tasić Knežević, operska pevačica koja je od strane OEBS-a u 2012. godini proglašena jednom od najistaknutijih Romkinja u svetu, samo su neki od najpoznatijih - rekla je Gojković na svečanoj akademiji povodom Međunarodnog dana Roma pod navizom "Romi koji su učinili svet boljim mestom".

Ministarka je na svečanosti u Narodnom pozorištu, a koja je upriličena i povodom 50 godina od održavanja Prvog svetskog kongresa Roma u Londonu, naglasila da je bez obzira na postignute rezultate važno da još više radimo na suzbijanju svih oblika netrpeljivosti i predrasuda kojima su Romi i danas izloženi.

- Imajući u vidu stvarnost koja nas okružuje, smatram da o Romima i njihovom životu ne treba govoriti samo na današnji dan, već svakodnevno, kako bismo svi zajedno učinili sve da se položaj romske populacije poboljša - kazala je Gojković.

Ona je poručila da Srbija posvećuje punu pažnju stvaranju neophodnih uslova za što veću društvenu uključenost i potpunu ravnopravnost romskog naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading