Ništa od proleća! STIŽU PLJUSKOVI I ZAHLAĐENJE: Ovo je upozorenje RHMZ za dane od 4. do 6. aprila i to nije sve!

Autor: Republika

Vesti

02.04.2021

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, pred nama je vikend koji donosi više iznenađenja - kišu, zahlađenje, a nešto kasnije biće i mraza.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako stoji na sajtu RHMZ-a, do kraja dana možemo da očekujemo kratkotrajne pljuskove, iako će biti relativno toplo bez zahlađenja. 

- Tokom dana zadržaće se relativno toplo vreme uz promenljivu oblačnost i pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom, naročito u južnim, zapadnim i centralnim delovima - navodi RHMZ.

RepublikaFoto: printscreen/hidmet.gov.rs

Međutim, u noći između petka i subote najavljen je osetan pad temperature, pa će za vikend biti hladnije i kišovito, a početkom naredne nedelje očekuju se i jutrnji mrazevi. 

RHMZ je zbog mrazeva koji se očekuju od 4. do 6. aprila izdao i upozorenje:

- Slabi jutarnji mrazevi (do -3°C) na 2 metra visine mogu dovesti do oštećenja na procvetalim vrstama i sortama voća. Preporuka poljoprivrednim proizvođačima je da budu u pripravnosti i da prate vremensku prognozu, a ako imaju mogućnosti i da primene adekvatnu zaštitu.

RepublikaFoto: printscreen/hidmet.gov.rs
Upozorenje RHMZ-a

Prema izgledima vremena, i naredne nedelje će se nastaviti kišovito vreme, pa se čini da nas je početak proleća samo zavarao i da ćemo morati još da se strpimo do onih pravih prolećnih dana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading