VULIN IZRIČIT: Gonićemo kriminalce i za gram i one koji prave plantaže droge

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

29.03.2021

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija neće biti sigurno mesto za narko-dilere, a policija će ih goniti bez obzira da li prodaju gram marihuane ili su napravili plantažu, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Vulin

Prilikom obilaska ilegalne laboratorije za marihuanu, koju je policija otkrila u mestu Gakovo kod Sombora, Vulin je naglasio da je svaka zaplena narkotika za policiju veliki uspeh i velika pobeda.

- Organizovana banda koja je ovo radila, više to neće moći da radi. Neće moći da truje našu decu, a tehnologija i novac koji su uložili neće poslužiti za ono za šta su mislili, već su njome osigurali sebi dugogodišnju robiju - rekao je on.


Vulin je, saopštio je MUP, ocenio da se sa svakim otkrivanjem ilegalne proizvodnje narkotika čuvaju ljudski životi, te da je svako ko proda drogu detetu - ubica.

- Verujem da treba suditi za pokušaj ubistva svakome ko proda drogu, posebno maloletniku, ali i važeći zakoni su dovoljno dobri da ovakav ološ stave na dugogodišnju robiju - poručio je on.

Ministar se zahvalio policijskim službenicima u Somboru koji su uradili veliku zaplenu u Gakovu i dodao da svi pripadnici MUP-a poseban akcenat daju borbi protiv narkotika i narko-dilera.

U ilegalnoj laboratoriji u Gakovu zaplenjeno su 2.176 biljaka marihuane, oprema za proizvodnju i suplementi.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su 36.godišnji D. B, 26.godišnji S. B. i 31.godišnji D. D. koji su privredeni Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading