ČOBAN: Negativan PCR i potvrda o revakcinisanju i izvoli na koncert, utakmicu...

Autor:

Vesti

28.03.2021

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Robert Čoban, novinar i vlasnik izdavačke kuće "Kolor pres grupa" podržao je na svom Tviter profilu ideju da osobe koje su primile obe doze vakcine protiv korone budu oslobođene mera i vrate se normalnom životu.

RepublikaFoto: Tanjug
Robert Čoban

I on u ovome vidi spas za privredu,  posebno za muzičku industiju i sportske manifestacije koje su ostale bez publike. 

- OK, evropski smo šampioni u vakcinaciji, ceo region je u Beogradu ovog vikenda. Ajde da pokažemo i da smo prvi u oživljavanju muzičke industrije! Negativan PCR i potvrda o revakcinisanju i - izvoli na koncert, utakmicu -napisao je Čoban uz fotografiju sinoć održanog  koncerta u Barseloni kom je prisustvovalo 5.000 ljudi. 

 

 

Inače, španske vlasti odlučile su se na neobičan eksperiment, tako što je 5.000 ljubitelja muzike prisustvovalo rok koncertu u Barseloni nakon što je dobilo negativan rezultat testa na kovid-19.

Španija se upustila u ovo kako bi ispitala efikasnost tog modela u sprečavanju širenja epidemije na velikim kulturnim događajima, prenosi Rojters.

Publika je na koncertu mogla potpuno slobodno da se kreće i da komunicira, ali je nošenje maski obavezno.

Svi koji su kupili kartu testirani na virus korona, brzim antigenskim testovima.

Negativni na virus korona dobili su na mobilni telefon kod bez kojeg nisu mogu da uđu na koncert.

Organizatori navode da je koncert u Barseloni prvi komercijalni događaj u Evropi sa tolikim brojem učesnika od početka pandemije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading