ORGANIZATORI EGZITA APELUJU NA KRIZNI ŠTAB: Potreban jasan plan otvaranja zemlje, mladi i muzičari nisu DRŽAVNI NEPRIJATELJI

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.03.2021

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori novosadskog muzičkog festivala Egzit pozvali su danas Vladu Srbije i Krizni štab da hitno izađu s planom za normalizaciju života, umesto što se mladi i muzičari "proglašavaju državnim neprijateljima broj jedan".

RepublikaFoto: Promo
Foto: Ilustracija

- Umesto da se mladi i muzičari proglašavaju državnim neprijateljima broj jedan, potrebno je prepoznati ih kao deo rešenja i pozvati ih, kao i sve druge javne ličnosti, manifestacije i sve segmente društva, da svojim uticajem, kao i individualnom i kolektivnom odgovornošću, dovedemo do što skorijeg vraćanja normalnog života - navode iz Egzita.

U saopštenju izdatom povodom, kako se kaže, sve učestalijih optužbi na račun mladih da su glavni krivci za eskalaciju epidemije u Srbiji, dodaje se i da je Srbija došla u paradoksalnu situaciju da ima dovoljno vakcina, ali ne i onih koji žele da se vakcinišu.

"Očigledno je da je strategija širenja straha i panike dostigla svoje limite, i da je mladima, ali i ostatku društva, potrebno ponuditi putanju izlaska iz krize kroz jasan plan otvaranja zemlje, i time motivisati svakog pojedinca da učini sve što je u njegovoj i njenoj moći kako bi taj plan postao realnost", piše u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading