BUJKE RAZVALIO VELJANOVSKOG I DANAS: Ne brinete, gospodo, vi o opštem, već o ŠOLAKOVOM INTERESU!

Autor: Republika

Vesti

23.03.2021

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević žestoko je odgovorio na kritike niskotiražnog tabloida Danas kojim gazduje tajkun Dragan Šolak, a koje mu je uputio opozicionar Rade Veljanovski.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Dragan Bujošević

Nakon što je pobrojao stvari koje je uradio u prvom mandatu na čelu RTS, Bujošević se direktno obratio Veljanovskom, koga Danas potpisuje kao penzionisanog profesora Fakulteta političkih nauka, iako Veljanovski poznatiji kao opozicioni politačar, ali i kao bivši izvršni sekretar Miloševićevih socijalista.

- Veljanovski kao i svaki drugi političar misli da će njegova popularnost rasti proporcionalno broju sekundi koje provedu u programima RTS. To je mantra bilo koje opozicije od 1990. godine do danas čiju je netačnost najbolje pokazao Zoran Đinđić 1993. godine. Rekao je tada da nije problem opozicije RTS, nego to što nema kaljave cipele, što nije obišla Srbiju - piše između ostalog Bujošević.

On se osvrnuo i na pokušaje Veljanovskog da napravi poređenje RTS i N1.

- Praviću se da ne znam zašto je političar Veljanovski upetljao kablovsku televiziju N1 u priču o gledanosti RTS i nacionalnih televizija. Ali hvala mu na tome, jer se u tom primeru mogu videti njegovo neznanje ili mržnja, zaokružite koji hoćete odgovor, možete i oba - piše direktor RTS.

Uz to, on navodi da je dnevnik RTS nekoliko puta gledaniji od Dnevnika N1.

- Kad Danas piše o RTS, trebalo bi da napiše da je njegov vlasnik istovremeno i vlasnik SBB mreže kao i televizija N1, NovaS. Ako nije jasno, hoću da kažem da se ni Danas ni navedene televizije kada pišu o RTS ne brinu o javnom interesu i opštem dobru, već o interesima svog vlasnika - zaključio je Bujošević.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading