(FOTO) Profesor podneo ostavku na Pravnom fakultetu

Autor:

Vesti

22.03.2021

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Boris Begović podneo je neopozivu ostavku na mesto člana Izdavačkog odbora Centra za izdavaštvo i informisanje.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

On je svoju ostavku podneo dekanu Pravnog fakluteta prof. dr Zoranu Mirkoviću.

Kao razlog zbog kojeg se odlučio na ovaj korak je postupanje upravnika Centra za izdavaštvo i informisanje Pravnog fakluteta u Beogradu prof. Vuka Radovića, a u svojstvu predsednika Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Odbor je svojom odlukom koju je doneo na sednici 29. januara 2021. godine odbacio, kao nedozvoljenu, žalbu profesorke Danice Popović na Rešenje dekana Ekonomskog fakluteta Univerziteta u Beogradu o izricanju mere javne opomene.

Kako u svom obrazloženju dodaje prof. Begović, zapanjujuće je i saznanje da Odbor za profesionalnu etiku sa predsednikom profesorom Vukom Radovićem na čelu, što znači uz njegovu odlučujuću odluku, čekao čak 93 dana da odbaci odluku profesorke Danice Popović, a da joj nije ukazao na navodni postupak njene žalbe.

RepublikaFoto: Printscreen
Profesor Boris Begović

Begović dalje dodaje, da je šokantno da Odbor pre samo nešto više godinu dana, nije odbacio, nego je naprotiv, razmatrao, pa potom odbio, žalbu koju je prof. Aleksandar Jakšić uložio protiv odluke dekana Pravnog fakluteta kojom mu je izrečena mera. Dakle, poptuno različito postupanje u dva, sa stanovišta postupka, istovetna slučaja.

Prof. Begović je istakao da je upravo zbog toga što misli da je prof. Vuk Radović to učinio namerno, znajući vrlo dobro šta radi, odlučio da podnese ostavku.

Portal Republika vam dostavlja zu celosti obrazloženje dr Borisa Begovića zbog kojeg je podneo ostavku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading