Preminula dr Radmila Jevremović Macan, prva žena direktor Zavoda za javno zdravlje

Autor:

Vesti

22.03.2021

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kraljevu je u 88. godini preminula prim. dr Radmila Jevremović Macan, prva žena direktor Zavoda za javno zdravlja (ZZJZ) u Kraljevu i dobitnica Diplome zaslužnog građanina Opštine Kraljevo za 1994. godinu.

Foto: Privatna arhiva
Radmila Jevremović Macan

Funkciju vršioca dužnosti direktora ZZJZ obavljala je dva puta, od 1963. do 1964. i od 1973. do 1976. godine. Od 1979. do 1983. bila je direktor tadašnjeg OOUR Zavoda za zaštitu zdralja u sastavu Medicinskog centra Kraljevo, a od 1983. do 1990. godine direktorka Regionalnog zavoda za zaštitu zdravlja.

Nakon što je čitav radni vek, 38 godina provela u kraljevačkom Zavodu, od kojih 17 godina kao direktorka, u penziju odlazi 2000. godine.

Nosilac je Ordena rada sa zlatnim vencem i Zlatne značke civilne zaštite SFRJ. Dobitnica je Diplome zaslužnog građanina Opštine Kraljevo i Diplome i zahvalnice Srpskog lekarskog društva.

Posmrtni ostaci Radmila Jevremović Macan biće sahranjeni u utorak na starom groblju u Kraljevu, pišu Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading