KOMŠIJE IZ PAKLA: Novosađani prijavili susede zbog buke koje je pravilo autistično dete!

Autor: Republika

Vesti

20.03.2021

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Stojanović iz Novog Sada preživljava pravu noćnu moru zbog komšija kojima stalno nešto smeta. Kako kažu, oni se često žale na buku pa su sada i pozvali policiju da ih prijave. Stojanovići imaju autistično dete koji ponekad ume da bude glasan. Ali komšije sa sprata ispod nemaju razumevanja za njih.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nemanja Stojanović je dečak koji je veseo, drag i druželjubiv, a niko u zgradi od 18 spratova u kojoj Stojanovići žive dosad nije pravio problem zbog toga. Ipak, odnedavno ispod njih stanuje jedan mladi par, koji nikako ne može da se pomiri sa činjenicom da iznad stanuje dete sa posebnim potrebama.


- Prvi put su se pojavili na vratima u 10 ujutru da nas zamole ako može malo tiše jer oni vole vikendom duže da spavaju, do poziva u dva sata popodne da kažu da su ostali da rade kod kuće i da im buka smeta, do lupanja u zidove... - otkriva Nemanjina majka Tanja Stojanović za TV Prva.

Kada bi bili opomenuti, Stojanovići su činili sve da umire malog Nemanju. Onda je odjednom pred njihovim vratima bilo dvoje policajaca. Rekli su im samo da su došli po pozivu komšija. U tom momentu Nemanja je imao čas klavira i nikako nije mogao biti prebučan. Ostao je užasan osećaj u grudima i činjenica da Nemanjinoj maloj sestri moraju objasniti zašto je policija uopšte dolazila. Ovu neprijatnost su prevazišli.

Policija nije pokrenula postupak protiv Stojanovića, a u razgovoru sa komšijama ova porodica je obećala ugradnju zvučne izolacije, što će za njih predstavljati dodatni trošak pored svih ostalih sa kojima se nose porodice iz autističnog spektra, prenosi Prva.

Nakon ove priče ostaje pitanje da li nemamo toliko osećaja za druge i da li smo toliko bez empatije da zbog samoživosti nekome pravimo problem i da svoje potrebe stavljamo ispred tuđih ne mareći za to kako je njima? 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading