SAŠA MILOVANOVIĆ ZA TV HAPPY RASKRINKAO ĐILASA! Tajkun laže, ni da trepne: Ima 57 računa u 17 zemalja!

Autor:

Vesti

20.03.2021

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović gostovao je u jutarnjem programu na TV Happy gde se govorilo o malverzacijama Dragana Đilasa i Dragana Šolaka.

Foto: printscreen/TV Happy
Saša Milovanović

Govoreći o pitanju imovine i tajnim računima Dragana Đilasa, Milovanović kaže da tajkun ima račune i u Evropskoj uniji.

TAJKUN ODELO MENJA, ALI ĆUD NIKADA

- Radi se o velikoj tajkunskoj prevari. Dragan Đilas promeni odelo, pa kaže "sad nisam tajkun nego političar", pa pokušava da sakrije istinu i prikaže se narodu kao neki ubogi čovek koji se bavi politikom i vozi se gradskim prevozom. Kad se neko sa stotinama miliona na računu vozi gradskim prevozom, onda znate da je to čist marketing. Kada premijer Švedske ide gradskim prevozom, vi znate da se on svaki dan vozi tako - navodi on i podseća na laži lidera SSP.

- On je pričao kako je ušao u politiku tako što je imao 75.000 evra, a zaradio ih je na preprodaji bižuterije u Češkoj - priča Milovanović i ističe da je Đilas dugo tvrdio to.

Sada kad su mu otkriveni milioni i računi obrnuo je ploču. Na konferencijama beži od pitanja, baš kao i od poligrafa, podseća direktor Srpskog telegrafa.

- Đilas je na jednoj od konferencija rekao "Ja sam ušao u politiku sa 35 miliona evra i firmom koja posluje u deset zemalja". Sad više nije priča o 75.000 evra, sad je prešao na veći iznos. Sad su porasli računi, pa je shvatio da je prethodni iznos "mali", pa je smislio novu priču.

DIL SA ŠOLAKOM

- Mene frapira činjenica o saradnji Dragana Đilasa i Dragana Šolaka, koji su se sve vreme trudili da tu priču o zajedničkom delovanju sklone - ističe Milovanović i podseća na pretnje medijima. - Pretili su kad ih stave u isti koš.

- Dajrekt medija je kompanija koja je za sve ove godine obrnula preko milijarde televizijskog i print marketniga. Imate gradonačelnika, čoveka koji se bavi politikom i uticajan je u stranci i on drži marketinšku agenciju koja svim televizijama i novinama određuje koliko će para da dobiju. A u taj marketing moraju da uđu sve privatne firme, gradske, državne i on na taj način raspoređuje novac.

Milovanović naglašava da je reč o velikoj priči u kojoj se "okrenula" velika količina novca.

Foto: printscreen/TV Happy
Jutarnji program na TV Happy

- Đilas Dajrekt mediju prodaje Bugarinu Krasimiru Gergovu, a koji je vlasnik firme koja je smeštena na periferiji Sofije u trošnoj kući. Novinari su bili tamo i slikali. To bi bilo kada bi u nekoj ulici, koju ne možete naći ni na Guglu, videli trošnu kućicu, a u njoj se obrće stotine miliona evra. Potom, taj Bugarin dobija 17,7 miliona evra od dve firme koje su vezane sa Draganom Šolakom - priča on i podseća da se ne zna o kome se radi. - Negde je pisalo Dragan, a negde Dragana, kako bi zavarali sve i pravdali to "greškom". Zapravo, menjali su suštinu da se ne zna da li je u pitanju muškarac ili žena, kao vlasnik računa odakle se daje novac. Pazite o čemu su razmišljali! Imena se menjaju da bi sve te zemlje koje prate tokove novca zavarale.

Što se prvog računa tiče, nepoznato je da li je reč o muškarcu ili ženi, a vlasnik drugog računa je advokat ili advokatica iz inostranstva.

- Nakon prodaje Dajrekt medije, Đilas otvara dva ofšor računa. Jedan u Holandiji, drugi Luksemburgu. Oba su Askanijus, s tim da je Askanijus Holandija sto odsto vlasnik firme u Luksemburgu - govori Milovanović i dodaje da su računi otvoreni dan za danom. Tu iznenada bugarin prepušta Dajrekt mediju Askanijus Luksemburgu, bez naknade. Kupio za 17,7 miliona, a daje džabe firmu. Posle dve godine, pojavljuje se Šolak sa Junajted grupom koji kupuje "majku firmu" za 52,2 miliona evra i preuzima Dajrekt mediju.

Oni su celu operaciju napravili da bi izigrali državu Srbiju, jer da su jedan drugom prodali za 70 miliona evra, porez bi bio 15 miliona evra, naglašava direktor Srpskog telegrafa.

- Sve ovo je napravljeno da bi se budžet Srbije ošetio za 13 miliona evra. Kad sve saberete pokazuje se koliko im je bilo bitno da pokupe što više para.

- Oni su se branili da na Mauricijusu nije njegov račun. Advokat Šmit je formalno vlasnik ofšora, ali pravo iznošenja i unošenje novca ima Dragan Đilas i njegov brat Gojko - kaže Milovanović i navodi da postoji 57 računa u 17 zemalja.

LAŽE, A DA NE TREPNE

- Đilas je prvo rekao da nema račun, a onda kaže "Nemam račun, ima moja firma". Posle se ispostavilo da ta firma ima četiri računa sa milionskim iznosima - podseća Milovanović i dodaje da je i našim novinarima pretio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading