Nikola Rokvić otvorio dušu za Republiku, otkrio koliko mu vera znači: Bez Boga ni preko praga!

Autor:

Vesti

19.03.2021

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš poznati pevač i veliki vernik Nikola Rokvić za Republiku je govorio o poznanstvu sa sveštenikom Nenadom Andrićem u kojem vidi veliku inspiraciju, ali i o tome kako ga je vera vodila kroz život.

Foto: Privatna arhiva
Nikola Rokvić

Po blagoslovu Vladike šabačkog i administratora valjevskog gospodina Lavrentija izašla je nova knjiga "Čudotvorac Sveti Nektarije Eginski", autora sveštenika Nenada V. Andrića. Portal Republika je medijski sponzor ovog dušekorisnog izdanja za naš narod, a Nikola Rokvić je jedan od dobrotvora ove knjige koju svima preporučuje.

Rokvić je u javnosti poznat kao veliki vernik, a ljubav prema Bogu koju gaji od detinjstva, godinama je sve više rasla.

- Od malena smo vaspitani u duhu vere, učeni tradiciji i običajima. Krsna slava se slavila kao i svi veliki praznici. Sve to je tinjalo u meni godinama i vera se vremenom rasplamsavala, to je došlo samo od sebe, po božjem promislu. U jednom trenutku sam shvatio koliko je vera potrebna i koliko se bez Boga u životu ništa ne može - priča on i dodaje da se trudi da živi u skladu sa hrišćanstvom.

- Jesu teška vremena, ali znate kako kažu "Bez Boga nemoj ni preko praga". Ja se uz Božju pomoć vodim time.

Nikola je za Repubiku otkrio kako se upoznao sa sveštenikom i istakao njegov doprinos srpskom narodu na kojem mu je zahvalan.

- Za dragog sveštenika Nenada sam saznao preko društvenih mreža i akcija koje je sprovodio. Posle smo se i lično upoznali - kaže pevač, koji za sveštenika ima samo reči hvale. - On je zaslužan za to što srpski narod toliko zna o Svetom Nektariju Eginskom, time što toliko gaji zaostavštinu, ljubav i snagu ovog sveca prema našem narodu kojem je potrebna pomoć.

Foto: Privatna arhiva

Na 343 strane opisan je život Svetitelja Nektarija, susreti autora sa Starcem Nektarijem i njegove duhovne pouke, putopis na Eginu, akatist, molitve za zdravlje i porod, poštovanje Sv. Nektarija u SPC kao i preko 70  čuda Svetitelja.

Knjigu možete poručiti kod autora putem broja mob/viber 0654453036 

Knjiga iz koje vernici mogu dosta naučiti je upravo "Čudotvorac Sveti Nektarije Eginski", smatra pevač, uz toplu preporuku svima da je poruče od oca Nenada.

- Svima bih preporučio da nabave knjigu o Svetom Nektariju jer su opisana mnogobrojna čuda i isceljenja kojima je pomogao vernom narodu. Jako lepa knjiga iz koje može dosta da se nauči, a ljudi da se s verom približe Svetom Nektariju - poručuje Rokvić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading