ZATVORENI RESTORANI, FRIZERI, SALONI LEPOTE I TERETANE! Detaljan spisak šta i kada radi narednih dana

Autor: Republika

Vesti

16.03.2021

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je nove pooštrene mere, policijski čas neće biti uveden, ali od večeras se sve zatvara!

RepublikaFoto: Republika
Sve se zatvara do ponedeljka

Šta sve ne radi

Ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi od večeras do ponedeljka u 5 sati ujutur bez izuzetaka.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečje igraonice takođe neće raditi od večeras do ponedeljka u 5 ujutru.

Takođe, frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi tokom vikenda. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport. 

Samoposluge, apoteke, pumpe...

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

 Ograničenje se ne odnosi na apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije.

- Mogu da rade trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda

- Mogu da rade samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat (odnosno kiosci i trafike)

- Dozvoljen je rad i objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji

Institucije nastavljaju da rade. Pošte i banke takođe

- Radiće i benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva

- Restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja radiće isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu

- Ograničenje se ne odnosi na sportske objekte za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading