Upozorenje direktora niškog Doma zdravlja: U poslednja 4 dana NIKAD VIŠE PREGLEDA!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.03.2021

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednja četiri dana u niškom Domu zdravlju zabeleženo je više od 2.000 pregleda pacijenata sa sumnjom na kovid-19, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Milorad Jerkan i istakao da je to najveći broj od početka epidemije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On je rekao da je oko 550 prvih pregleda i da je od tog broja više od 50 odsto pozitivnih testova na koronavirus.

To su posledice okupljanja za sretenjske praznike, smatra Jerkan i izražava uverenje da će nove mere Kriznog štaba dati rezulate.


Kaže i da je vakcinacija jedini lek u borbi sa virusom, ukazujući da je samo danas na terenu više od 50 ekipa, te da je anagažovano više od 120 lekara i više od 200 medicinskih sestara.

- To je za ustanovu kao što je Dom zdravlja veliki broj. Ukupno imamo preko 300 lekara i 600 medicinskih sestara i mi smo apsolutno u mogućnosti da izađemo svima u susret - rekao je Jerkan novinarima.

On je naveo i da je u toku jučerašnjeg dana na terenu vakcinisano više od 180 starijih građana.

Jerkan kaže da trenutno "najveći problem" stvaraju mladi, koje je pozvao da se u što većem broju vakcinišu.

- Probaćemo da u sledećoj nedelji zajedno sa Gradom pokušamo da preko Univerziteta, preko svih institucija koje obuhvataju mlađu populaciju između 20 i 30 godina, napravimo dogovor da se oni u što većem broju vakcinišu - poručio je Jerkan.
RepublikaFoto: Printscreen
Milorad Jerkan

Kako kaže, u poslednja tri dana skoro 80 odsto mladih između 20 i 30 godina se javlja sa simptomima kovid infekcije.


- Pozivam ih da budu malo obazriviji, da više obrate pažnju i zbog svojih roditelja, baka i deka, kako ne bismo došli u još težu situaciju - upozorava direktor niškog Doma zdravlja.

On navodi i da će se, ukoliko se broj novoobolelih ne bude smanjio za vikend, otvoriti i treća kovid ambulanta.

Dom zdravlja u Nišu posetila je danas gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja je pozvala sve Nišlije, a posebno starije od 60 godina, da se jave u tu zdravstvenu ustanovu i prime vakcinu koju žele, ističući da ih ima dovoljno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading