ZIDOVI SU BILI KRVAVI, A DECU BACALI U SEPTIČKU JAMU! Deka Slavko se prisetio pakla iz Stare Gradiške, pa uporedio sa nemačkim logorom!

Autor:

Vesti

09.03.2021

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavko Kepčija je preživeo strahote logora u Staroj Gradiški. Kako je rekao za TV Pink on je on rođen u Bliskom Kutu blizu Siska. Prema njegovim rečima, kada su ustaše došle u njegovo selo polovinu ljudi su iselili.

Foto: youtube.com/Novo jutro
Slavko Kepčija

Doveli su i fratre koji su došli da nas prekste, meni su dali ime Slavko, a bratu Stevi Stjepan - prisetio se Kepčija.

- Jedan fratar koji je trebao da nas pokatoliči rekao nam je da smo mi to što jesmo i da bežimo iz sela jer će nas sve poklati ustaše - dodaje Kepčija.

Kako se prisetio, oca su mu odveli za Norvešku, a da je on sa majkom i bratom odveden u logor u Staroj Gradiški.

- Ni 10 dana nije prošlo od kada su nam ono rekli fratri, ustaše su nas pokupile i stavljale nas u voz. Stariji od 60 su odmah išli na klanje - ispričao je Kepčija.

Kako kaže, kada je stigao u Staru Gradišku video je da su zidovi bili krvavi jer su logoraše tukli, a da ko god upadne u septičku jamu je tamo i ostajao.

- Jedno dete je ukralo malo kukuruza, ustaša ga je samo gurnuo u septičku jamu - prisetio se on i dodao da su nekako on, brat i majka prebačeni u nemačku u logor.

- Tamo smo bili slobodni, živeli smo u zgradi... Stalno su stizali paketi. Kada smo tamo stigli dočekali su nas sa viljuškama i noževima. To ni kod mene u selu nije bilo - rekao je Kepčija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading