Vesić: Vakcinacija počinje i u preduzećima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.03.2021

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vakcinacija protiv virusa korona otpočeće i u preduzećima, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posle sastanka sa predstavnicima i sekretarima udruženja i privrednicima u Privrednoj komori Srbije.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

Vesić je za RTS rekao da će se u velikim preduzećima vakcinacija obavljati u samim preduzećima, a kada su u pitanju mala preduzeća - organizovano preko Privredne komore i Grada Beograda na punktovima za vakcinaciju.

Naveo je da će sutra biti vakcinisano 650 kasirki i kasira.


- Tako ćemo organizovati i sa frizerima i šalterskim službenicima - poručio je Vesić, saopštila Gradska uprava.

Rekao je i da će se "pojačati" vakcinacija u prigradskim opštinama, te da su organizovane mobilne ekipe.

- Idemo u sela, razgovaramo sa ljudima, prijavljujemo ih ukoliko to nisu učinili i vakcinaciju ćemo vršiti na licu mesta, u seoskim ambulantama, na mestima gde je to moguće. Tamo je ljudima teže da dođu do mesta za imunizaciju, ona su razuđenija, negde i do 40 kilometara, a na nama je da dođemo do njih i da im pomognemo da se vakcinišu - poručio je Vesić.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je vakcinisano više od 23 odsto građana, a revakcinisano više od 13 procenata. Istakao je da je ponosan na građane koji učestvuju u masovnom procesu vakcinacije.

- Ubedljivo smo najbolji u Srbiji. Posebno smo ponosni što je u Beogradu u populaciji između 65 i 74 godine vakcinisano 50,39 odsto građana, dakle svaki drugi, a u populaciji preko 75 godina vakcinisano je 45,46 odsto, gotovo polovina - kaže Vesić.

Izrazio je uverenje da će Beograd i ubuduće biti najbolji region u Srbiji kada je u pitanju vakcinacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading