Detalji smrti poznatog pesnika i njegove supruge: Rekli da će im sin doći na ručak, pa ih zatekao mrtve

Autor:

Vesti

08.03.2021

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istom danu preminuli su supružnici Milan Nenadić (74) i Ileana Ursu Nenadić (67) iz Petrovaradina.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Ileana i Milan Nenadić

Njih dvoje u nedelju pronašao je mrtve sin Filip u porodičnoj kući u Reljkovićevoj ulici u Petrovaradinu. Bračni par se ugušio gasom, koji je prema prvim informacijama, curio iz kotla koji se nalazio u kuhinji.

Komšije u Reljkovićevoj ulici su u šoku i neverici.

Svaki dan smo pili kafu zajedno. Bili su tako obični, a veliki ljudi. U šoku sam. Komšije kakve bi svako poželeo. U subotu su mi rekli da će im sin sutra doći na ručak. I onda u nedelju kada je došao jadan imao je šta da vidi. Mrtve roditelje. Strašno – kaže prvi komšija porodice Nenadića.

Kako kaže, oni su se grejali na gas, kao i većina u toj ulici.

– Prošle godine im nešto nije bilo uredu sa kotlom. Bili su tada majstori i popravili. Ali eto ni godinu dana od tada vidite šta se desi. Čuo sam da je Milan bio u spavaćoj sobi a komšinica u kupatilu. Ne znam šta bih rekao više o tako divnoj, časnoj, plemenitoj porodici – dodaje komšija.

– Pesnički bračni par, prijatelji Brankovoga kola i moji dugogodišnji prijatelji. Nastupali su mnogo puta i bili istaknuti gosti pesnici u Sremskim Karlovcima, na Stražilovu, i u Novom Sadu. I ne samo tu, naša drugovanja u Srbiji i regionu, u Rumuniji, rascvetavaju mnoštvo nezaboravnih doživljaja i uspomena – napisao je na sajtu “Brankovo kolo”, direktor Nenad Grujičić.

Milan Nenadić je 2019. godine svojom besedom o Aleksiju Radičeviću svečano otvorio 48. Brankovo kolo. Tom prilikom uručena mu je „Statueta Branka Radičevića“ (rad Jovana Soldatovića), visoko priznanje za ukupno pesničko delo. Dok je čitao besedu o Brankovoj poeziji, niz lice su mu zasjale suze. Po završetku rekao je da mu se srce bilo steglo i suze krenule jer se setio svoje dece, Marije u Rumuniji i Filipa u Kanadi, koji su bili đaci upravo Karlovačke gimnazije – napisao je Grujičić.

Tela bračnog para Nenadić poslata su na obdukciju Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading