ZA SPAS MALE SONJE NEMA ŠTA DA SE ČEKA! Otac teško obolele devojčice za Republiku: NALAZIMO SE U ZAČARANOM KRUGU

Autor: Republika

Vesti

08.03.2021

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je akcija prikupljanja novca za lečenje male Sonje Milošević za preko potrebnu operaciju u Turskoj.

RepublikaFoto: Printscreen/Budihuman.rs
Sonja Milošević

Sonja je rođena 07.08.2014. godine u Beogradu. Razvijala se kao zdrava beba i zdrava devojčica. Sve se činilo u redu do septembra 2019. godine kada je Sonji uspostavljena dg. Sy Guillain Barre (ozbiljna i komplikovana bolest, oblik polineuropatije koja stvara naglo pogoršanje mišićne slabosti koja često dovodi do paralize).

Šestogodišnja Sonja se bori sa respiratornom insuficijencijom, pneumonijom, atelektazom pluća, hipertenzijom, tahikardijom i kalkulozom bubrega. Upućena je na lečenje i rehabilitaciju u bolnicu "Dr Miroslav Zotović", kao nepokretan pacijent.  Kao posledica osnovne bolesti i atelektoze, javlja se neuromišićna skolioza kičme do 70 stepeni.

Kako nam je rečeno od oca Dušan Miloševića, Sonja je prebačena na kućno lečenje zbog straha od fatalne infekcije korona virusom:

- Čekamo magnet u oktobru. Pluća slabo rade, tako da ne može da se uspava za magnet. Privatnici ne žele toliko da rizikuju - izjavio je Dušan.

Foto: Privatna arhiva
Sonja na dan kad se razbolela

Otac male lavice nam je detaljnije opisao njenu zdravstveno stanje:

- Ima 10 dijagnoza. Ona nema mišiće, nema šta da drži kičmu. Samo trepavice su ostale. Kičma je došla do 100 stepeni. Zato je važno da za magnet ojačaju pluća. Odrasli da preživljavaju ono što ona preživljava, završili bi na psihijatriji - ističe Dušan.

Sonjin oporavak je stao jer bez operacije kičme, ona nema mogućnost poboljšanja. Operacija koja joj je hitno potrebna radi se u Turskoj. Sredstva  su joj potrebna za operaciju u inostranstvu, rehabilitacije, specijalističke preglede, postoperativne terapije, ortopedska pomagala, banjsko lečenje, kao i za putne troškove i smeštaj, u zemlji i u inostranstvu.

- Stavili smo oglas pre 15 dana, za sada smo prikupili 600.000 dinara. Opcija u Turskoj nam je najjeftinija, jer nismo hteli da je opterećujemo brojnim operacijama. Izabrali smo Tursku pre svega zbog tehnike magneta - govori Dušan Milošević za Republiku.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Sonja tokom lečenja

Roditelji se obraćaju svim humanim ljudima da pomognu Sonji u njenoj borbi sa ovom teškom bolešću.

- Organizujemo bazar na Zemunskom keju 14. marta. Nema šta da se čeka, Mi smo u začaranom krugu - zaključio je Milošević.

 

Pomozimo Sonji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 968 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human968 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000843979-06

Uplatom na devizni račun: 160600000084399652
IBAN: RS35160600000084399652
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem IPS QR kod-a na vašoj E-banking aplikaciji: IPS QR kod

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading