(VIDEO) MARKO JE NAJOMILJENIJI PROFESOR ISTORIJE U SRBIJI: Evo zašto je Svetosavska nagrada pripala njemu i zašto ga đaci obožavaju!

Autor: Republika

Vesti

05.03.2021

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor istorije Marko Pištalo je dobitnik Svetosavske nagrade za izuzetan doprinos obrazovanju i vaspitanju. Još veće priznanje za Pištala je činjenica da su mnogi đaci zbog njega zavoleli istoriju.

RepublikaFoto: youtube.com/K1 Televizija
ZBOG NJEGA ĐACI VOLE ISTORIJU Marko Pištalo

Većina đaka morala bi da prizna da im istorija nije bila među omiljenijim predmetima u školi, zbog puno podataka, činjenica, datuma i događaja koje treba upamtiti. Međutim, ako pitate đake Pete beogradske gimnazije, odgovor je suprotan, i čak i ako im istorija nije među omiljenim, profesor ovog predmeta zasigurno jeste.

Marko Pištalo, mladi profesor istorije, dobitnik je Svetosavske nagrade za izuzetan doprinos obrazovanju i vaspitanju, a sve zbog neobičnog pristupa koji ima prema svom predmetu i đacima.

- Sve u vezi njega je autentično - govore đaci Pete beogradske i napominju da su njegova predavanja zanimljiva, jer koristi internet kako bi im približio gradivo.

 

 

- Ako želite nešto da pokažete, trebalo bi da sve te izvore i knjige pripremite i donesete deci. Sada je to mnogo lakše. Ja i kad nisam na nastavi - jesam. Na mom Instagram profilu ima mnogo mladih ljudi koji me prate. Vrlo često koristim parodiju u svom obračunu sa pseudonaukom - govori profesor.

Priznaje da je strog, ali da učenicima daje slobodu izbora.

- Ima i jedinica i petica. Čini mi se, da sam zahtevniji, što bi đaci rekli: "Više bih davio za peticu nego za dva" - objašnjava.

Trenutno je na doktorskim studijama, pa kada se đaci interesuju za njegove ispite, to mu prija i objašnjava da se tako gradi najbolja veza između đaka i profesora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading