LAŽNI BELI MAGOVI PLJAČKAJU SRBE: Zaplaše ih prokletstvom i crnom magijom, pa opelješe!

Autor:

Vesti

05.03.2021

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdeći za sebe da je beli mag, N. B. (35) iz Odžaka uzeo je dvema ženama iz Arilja veću količinu zlatnog nakita ne bi li, kako ih je uveravao, tako sa njih skinuo crnu magiju i prokletstvo.

Foto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Suočene sa određenim zdravstvenim i porodičnim problemima, dve starije Ariljke su pronašle oglas na kome se N. B. predstavio kao Otac Vida, koji sa 100 odsto uspešnosti skida crnu magiju i prokletstvo.

Kontaktirale su ga putem Vajbera i nasele na njegovu priču da je božji izabranik da pomaže ljudima i da za to ne traži novac niti bilo kakvu drugu nadoknadu. Ipak, poručio im je da mu je za ritual potreban sav zlatni nakit koji poseduju, kao i još neki rekviziti magijskog i folklornog porekla iz kuće, a koje će im vratiti za tri dana, čim im skine zle čini.

N. B. je lakovernim Ariljkama za 15. decembar prošle godine zakazao onlajn video seansu. Iza sebe je, kako kaže izvor upućen u ovaj slučaj, da bi delovao uverljivo, postavio pravu filmsku scenografiju - ikone, kandila, sveće, a iza njega su prolazile osobe koje su kadile prostoriju.

"Pre seanse je uspeo dobro da uplaši Ariljke govoreći im da je dobro što su se javile i da bi u suprotnom mnogo toga pošlo po lošem za njih, njihovu decu i unuke", kaže sagovornik.

Preostalo je još, verovale su Ariljke posle sesije, samo da Ocu Vidu predaju svoje zlato, sačekaju da prođu tri dana posle će se ratosiljati crne magije i dragocenosti dobiti nazad. Njihovo je bilo samo da spakuju nakit i druge tražene predmete i da sačekaju da, kao što im je rekao njihov spasitelj, po njih dođe njegov asistent.

Foto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Već sutradan na adresama im se pojavio muškarac, predstavljajući se kao pomoćnik Oca Vide koji je došao po zlato. Osnovano se sumnja da je taj čovek bio lično N. B. Uzeo im je više komada zlatnog nakita još uvek neutvrđene vrednosti, između ostalog i venčane burme i otišao uz obećanje da će im sve vratiti u dogovoreno vreme.

Posle tri dana, želeći da se raspitaju da li je dejstvo crne magije prestalo i kada će dobiti nakit nazad, Ariljke su pozvale Oca Vidu, ali telefon mu je bio isključen. Čekale su sve do januara, a onda uvidevši da su prevarene prijavile slučaj.

Kada je policija iz Arilja utvrdila da je prevarant iz Odžaka, obavestila je o svemu kolege iz ovog mesta. N. B. je priveden i posle saslušanja pušten. Policajcima je ispričao da ima moć da skine crnu magiju, ali je negirao da je uzeo zlato od Ariljki.

Protiv N. B. je podneta krivična prijava za prevaru za koju je zaprećena zatvorska kazna od tri meseca do pet godina zatvora, uz najmanju novčanu kaznu od 100.000 dinara, piše Blic.

Inače, policija sumnja da žene iz Arilja nisu bile jedine žrtve N. B. i da on stoji iza još nekih sličnih prevara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading