TUŽNA SUDBINA LIPICANERA: Slavnom Paši koji je glumio u domaćim filmovima je POTREBNA NAŠA POMOĆ!

Autor:

Vesti

26.02.2021

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predivnom lipicaneru i nekadašnjem "glumcu" u našim poznatim filmovima potrebna je pomoć. On je postao deo azilskog krda, jer ga je njegov prethodni vlasnik iz ličnih i teških briga ustupio azilu na dalju brigu.

Foto: Instagram.com/starobrdo

Ovoj predivnoj životinji, koja je bila između ostalih i deo filma Sveti Georgije ubiva aždahu sada je neophodna naša pomoć. Instagram stranica "Starobrdo" pozvala je sve ljude dobre volje da se uključe u akciju pomoći slavnom Paši.

Njihovu objavu prenosimo u celosti:

- Veliki Conversano Dajka, nekadašnji glumac u našim poznatim filmovima kao i reklamama, dresurni konj i pobednik zaprežnih trka, predivni lipicaner star 24 godine, postao je deo azilskog krda. Njegov prethodni vlasnik ga je ustupio azilu na dalju brigu i negu, iz ličnih i teških razloga. 


Uprkos njegovoj ljubavi i pažnji, Paša je starost dočekao potpuno okoštalih zglobova, sa prednjim nogama koje ne može da savija već hoda kao na štulama. Nekadašnji lepotan čiji je korak plenio gde god se pojavi, sada hoda nogu pred nogu, lagano.

Sa ovim problemom on nastavlja da živi i dalje, rešenja nema osim da mu se omogući da svoje buduće, penzinerske, dane provodi slobodan i spokojan. Za njegov problem u ovom stadijumu nema leka, ali je zato na nama da sve drugo u njegovom životu olakšamo i učinimo boljim.



Paši je urađen kompletan sistematski pregled, testiran je na IAK, očišćen od parazita, vakcinisan, zubi su mu sređeni i prepisani probiotici. Kada sve drugo što bi moglo da ga muči sredimo, moći ćemo da odahnemo i da znamo da je sada konačno zbrinut.

Molimo vas za pomoć da u tome i uspemo, da Paši obezbedimo mirnu i spokojnu starost. 

Za njegove dosadašnje veterinarske troškove potrebno nam je 22.000 dinara, a pomoć za njegovu hranu je takođe više nego preko potrebna.

Ako želite, možete pomoći za dan, dva, deset..., koliko možete, a jedan kompletan dan njegove prehrane košta 250 dinara - stoji u objavi.

Za sve koji su zainteresovani, pomoć možete uplatiti na sledeći način:

Primalac: Udruženje Staro brdo, Lapovo
Br.računa: 150-25986-71
Svrha: Paša
PayPal: sanctuaryoldhill@gmail.com
PostNet: 064-18-18-607 , Violeta Jović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading