ZA OSAM DANA IMAĆEMO 6.000 OBOLELIH: Dramatično upozorenje srpskog virusologa: AKO OVAKO NASTAVIMO...

Autor: Republika

Vesti

24.02.2021

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog rekao je gostujući na RTS-u da Srbiju očekuje veliko pogoršanje epidemiološke situacije ako nastavimo ovako.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS
Milanko Šekler

- Nisam očekivao porast obolelih, očekivao sam pad. Ako se nastavi povećanje ovim tempom, može se desiti da se za osam dana duplira broj obolelih - objašnjava Šekler.

Poslednji korona presek obuhvatio je više od 3.000 novozaraženih, što znači da bismo mogli da imamo više od 6.000 ukoliko se stvari ne budu promenile.

Ističe da sprovođenje mera mora biti principejlno i kontinuirano, da ljudi moraju da se štite iako su vakcinisani i da to nije razlog za opuštanje.

Objašnjava da sve vakcine koje se koriste u Srbiji štite od teških oblika bolesti i novijih sojeva koronavirusa, ali sa, kako kaže manjom efikasnošću.

Navodi da kineska vakcina ima veću toleranciju na mutirane viruse, ali da sporije pravi imunitet, i objašnjava da građani koji su primili vakcinu ne treba da prerano mere nivo antitela posle vakcinacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading