SRPSKI LEKARI SU MI SPASLI ŽIVOT: Ispovest Britanca koji se u našoj zemlji izborio sa koronom!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.02.2021

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski Jutjuber Bendžamin Ric, koji se prošle godine u Srbiji zarazio virusom korona, ispričao je kako se lečio u kovid bolnici u našoj zemlji i kako su mu srpski lekari spasli život.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Ric, koji ima više od tri miliona pratilaca, oglasio se posle više od mesec dana odsustva sa platforme, i otkrio da se tokom boravka u Srbiji zarazio virusom korona, jer, kako kaže, nije dovoljno pazio.

- Došao sam u Srbiju jer nisu bili u blokadi. Onda sam se zarazio, da budem iskren, mojom krivicom, jer nisam dovoljno pazio - rekao je Ric u video snimku, prenosi portal Telegraf.

Britanac je kazao da je danima bio u svom apartmanu, ali da mu se stanje iz dana u dan pogoršavalo i da su ga prijatelji nagovorili da ode kod lekara.

Prvo je, kaže, otišao na jednu privatnu kliniku odakle je prebačen u jednu od beogradskih kovid-bolnica gde je,kako je ispričao, ubrzo završio na intenzivnoj nezi.

- Probudio sam se jednog jutra, a covek koji je ležao pored mene, stariji, ali ne toliko star, je umirao. Oko njega su bili lekari i sestre, oživljavali su ga, dugo su se borili za njega, ali nažalost nije mu bilo spasa. Tada sam shvatio da to i meni može da se dogodi - ispričao je Bendžamin.

Dodao je da je u jednom trenutku njegov život bio na klackalici, ali da su lekovi počeli da deluju i da je posle nekoliko dana sa intenzivne nege ponovo prebačen na odeljenje.

- Bio sam slomljen, video sam najgroznije stvari. Ljude koji nisu imali šanse da se izvuku, a bilo je i mlađih od mene... Gledao sam lekare kako im izbacuju hitno vodu iz pluća da bi im spasili živote, punkcija, bilo je kao horor film - ispričao je Britanac.

On je pohvalio medicinsko osoblje koje je brinulo o pacijentima na intenzivnoj nezi, a za srpske lekare je kazao da su "savršeni".

- Sve vreme su brinuli o meni. Tu je uvek bila sestra koja me je proveravala, davala mi lekove, antibiotike, neverovatni su - preneo je Ric svoje iskustvo u kovid bolnicu u Srbiji.

Britanac je rekao da su Srbi neverovatni i da ih je oduvek voleo.

- Dali su mi krevet u kojem je mogao da leži neki Srbin, smestili su me na odeljenje intenzivne nege, brinuli su o meni. Lekari i sestre su bili savršeni. Bilo je trenutaka kada sam strahovao da sam gotov, ali oni su me smirivali, sve vreme su brinuli o meni. Srbi su neverovatni, oduvek sam ih voleo, ali tek sada... - rekao je Ric i na srpskom jeziku izgovorio: "Živela Srbija".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading