RASKRINKANA BRUTALNA LAŽ! IZVOR IZ SPC OTKRIVA: Ne, vladike nisu odsele u hotelu Hilton!

Autor: Republika

Vesti

12.02.2021

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vladike koje su potpunim i hotimičnim zanemarivanjem bilo kakvog protokola, bilo kakvih epidemioloških mera na sahrani mitropolita Amfilohija, zaslužne za smrt patrijarha srpskog Irineja, za zaražavanje i razboljevanje stotina ljudi, sada napadaju Sveti Sinod zato što namerava da obezbedi odgovarajuće zdravstvene uslove za održavanje izbornog Sabora", tvrdi naš izvor iz SPC upoznat sa detaljima izbora novog patrijarha.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Toj grupi od desetak vladika uopšte ne odgovara da izbor protekne u redu i miru zato što su svesni da niti jedan od njihovih kandidata nema šansu da se primakne nadpolovičnoj podršci Sabora.

Da bi tu činjenicu sakrili od stranih mentora na čijim su jaslama, oni od patrijarhove smrti svakoga dana preko antisrpskih i anticrkvenih medija diskredituju Sabor, sopstvenu braću vladike, budućeg patrijarha i Crkvu koja je većinu njih iz teške sirotinje dovela da vladičanskog čina. Oni znaju da samo njihovi kandidati odgovaraju slici poželjnog patrijarha koju je nedavno objavio sajt Dojče vele:

Za unutrašnju politiku važno pitanje da li će SPC u budućnosti imati patrijarha koji će podržati nacionalistički kurs predsednika Srbije ili će on krenuti u drugom pravcu, čak možda demonstrirati nezavisnost u unutrašnjoj politici i pokazati se kao modernizator SPC”. 

Ali pošto su sigurni da srpske vladike neće glasati za patrijarha po narudžbini Dojče vele, oni su spremni na sve, čak da ne dolaskom na Sabor pokušaju da obore potreban kvorum. Danas su preko svojih medija plasirali izmišljotinu da će vladike odsesti u hotelu Hilton, što nema veze sa istinom. I ta trivijalna laž je grupi vladika povod da prete nedolaskom na sabor, čak raskolom. Ko je moga da sanja da će neke srpske vladike toliko doprineti istoriji beščašća?

Ali svi oni treba da znaju, sa njima ili bez njih patrijarh će biti izabran. Biće to srpski patrijarh, a ne po ukusu Dojče vele, ambasadora Braunbeka ili generala Hodžisa. A oni, da li će ostati srpske vladike i posle ovog Sabora ili će kao izdajnici Crkve, Svetog Save i Kosova završiti na đubrištu istorije, od njih zavisi!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading