Od sutra masovna vakcinacija i u tri punkta u KC Niš

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

11.02.2021

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kliničkom centru Niš sutra počinje masovna imunizacija protiv korona virusa, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
KC Niš

On je kazao da će se vakcinacija sprovoditi na tri punkta u KC Niš i da će biti angažovano 20 lekarskih timova.

- Sutra i u subotu dobićemo određene količine doza, mislim da je u pitanju Sputnjik V vakcina, a davaćemo ih po redosledu koji dobijemo iz Ministarstva zdravlja - rekao je Perišić.


Dodao je da će se nastaviti imunizacija i u Domu zdravlja Niš, a da je cilj da se otvaranjem punktova u Kliničkom centru, poveća broj vakcinisanih protiv virusa korona.

- Nadam se da ćemo nastaviti uspešnu politiku, koju vodi predsednik Vučić, kada je u pitanju zdravlje građana. Srbija kao mala država ima veći izbor vakcina i veće količine vakcina, dok mnoge zemlje u okruženju nisu ni počele imunizaciju - rekao je Perišić.

Ukazao je da je epidemiološka situacija još uvek nestabilna i da se broj novozaraženih kreće oko 2.000 na dnevnom nivou zbog čega, kaže, nije vreme za opuštanje i popuštanje mera.


- Apelujem da se građani pridržavaju mera i da se prijavljuju za vakcinaciju jer je to jedini način da izađemo kao pobednici u borbi sa virusom - naglasio je Perišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading