JEZIVE SCENE U BEOGRADSKOM NASELJU: Na ovoj lokaciji psi umiru od trovanja

Autor:

Vesti

11.02.2021

12:48 >> 17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Psi su se tresli, padali niz brdo. Komšija koji ima trudnu ženu svedočio je takvom prizoru i pokušavao da spasi kučiće, ali im nije bilo spasa – ovo su reči Ranka iz Sremčice koji vidno uznemiren opisuje potresne scene koje se dešavaju poslednjih dana u ovom prigradskom naselju.

RepublikaFoto: youtube.com/Sarplaninac Romai Mandula
Foto: Ilustracija

Žrtve, očigledno, sistematskog trovanja za sada nepoznate osobe su psi o kojima se brojni stanari već sedam godina brinu. Ovi nesrećni psi nisu imali zvanično vlasnike ali su bili sterilisani i vakcinisani. Stanari su brinuli onjima na svaki mogući način. Davali sui m hranu I vodu, lečili kada je to bilo potrbno, a zimi po hladnoći ih primali u svoje stanove.

Iako je do sada otrovano 6 pasa, sumnja se da je broj otrovanih pasa u ulici Tomasa Edisona mnogo veći jer nedostaju psi koje su stanari vrlo dobro poznavali. - Ovo je genocid nad nedužnim bićima! Ne mogu da razumem taj bolestan mozak koji može da ubija svaki dan jedno po jedno kuče. Šta je onda spreman da uradi čoveku? – pita se Ranko.

Ovi psi do sada nikome nisu smetali. Nije bilo ni jednog incidenta sa njima i svi se pitaju zbog čega je neko odlučio da uradi ovako monstruoznu stvar. U naselju je zavladao muk. Svi stanari su zgroženi, uznemireni i prestrašeni. Sada i vlasnici drugiih ljubimaca strahuju. Ne izvode svoje pse na ulicu jer se pribojavaju mamaca sa otrovima.

RepublikaFoto: youtbue.com/ABC News
Foto: Ilustracija

Stanari su pozvali veterinarsku službu da ukloni tela otrovanih pasa i zatražili da se izvrši obdukcija. Počeli su da pregledaju snimke nadzornih kamera kako bi potvrdili sumnje o trovanju. Naravno, kao i u svakoj maloj sredini sumnja se na neke od komšija. Međutim, za sada još nema dokaza koji bi direktno upućivali na počinioca ovakvog gnusnog čina.

- Ovde je nastala jeziva tišina otkad njih nema. Ti psi su davali neku draž ovom naselju, a sada se čuje samo trubljenje automobila – završava Ranko, a prenosi Blic

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading