DANAS SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Glavno pitanje: Da li će mere biti ublažene?

Autor: Republika

Vesti

09.02.2021

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa zakazana je za danas, a na njoj če se iznova razmatrati mere.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa sastaće se danas u 10 sati u Palati Srbija i održati još jednu sednicu, na kojoj će analizirati trenutnu epidemiološku situaciju.

Prema nezvaničnim saznanjima, nema naznaka da može doći do popuštanja protivepidemijskih mera. Tome se najviše protivi medicinski deo štaba, a i oni su uvereni da i ostali članovi razmišljaju isto, s obzirom na to da je potrebno epidemiju držati pod kontrolom da bi se što više ljudi vakcinisalo.

 

Prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član štaba rekao je da jedan od razloga koji govori da ne bi trebalo popuštati mere i taj što se povećava broj prvih pregleda u kovid ambulantama, kao i lepo vreme usled kojeg su se mnogi opustili što može dovesti do blagog povećanja broja obolelih.

Nema govora o popuštanju mera. Ne planiramo ni da pooštravamo postojeće, niti da uvodimo nove, mada je situacija dosta nestabilna. Imamo blagi porast broja obolelih, a veliki su izgledi, da zbog lepog vremena, početka rada škola, zimovanja (...), dođe do novog porasta. Kako bismo to sprečili, nećemo popuštati mere - rekao je za Republiku doktor Tiodorović.

S druge strane, ima i onih članova kriznog štaba koji smatraju da je došlo vreme za blago popuštanje mera, odnosno da radno vreme ugostiteljskih objekata bude produženo do 22 časa. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading