Zaštitnik građana razgovarao sa frilenserima: Korak bliže rešenju problema

Autor: Republika

Vesti

08.02.2021

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić danas je u višesatnom razgovoru sa predstavnicima Udruženja radnika na internetu razmenio informacije o situaciji u kojoj su se radnici koji ostvaruju prihode iz inostranstva našli nakon što im je Poreska uprava dostavila rešenja za plaćanje poreza za prethodnih pet godina.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Pašalić

Na sastanku, koji je krajem prošle nedelje inicirao Zaštitnik građana radi potpunog sagledavanja činjeničnog stanja u situaciji u kojoj su se našli radnici na internetu, predstavnici Udruženja su najavili da će Zaštitniku građana dostaviti svu relevantnu dokumentaciju koju poseduju.

Zaštitnik građana je 15. januara po sopstvenoj inicijativi, posle saznanja da su građani koji ostvaruju honorarne prihode iz inostranstva dobili poziv da retroaktivno prijave i plate porez za nekoliko prethodnih godina, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Poreske uprave Ministarstva finansija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading