Najugroženijim porodicama u Crnoj Travi pet agregata za struju

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

07.02.2021

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština, Novica Tončev, uručio je danas najugroženijim porodicama u opštini Crna Trava pet agregata za stabilizaciju situacije sa strujom.

RepublikaFoto: Tanjug/D.STANKOVIĆ
Crna Trava

- Mi smo danas doneli donaciju za nekoliko domaćinstava u vidu agregata, ali to je samo privremeno rešenje, jer Vlada Srbije mora da reši taj problem i uradi novu infrastrukturu, da se drveni stubovi za prenos električne energije zamene betonskim, da se sredi kompletna infrastruktura - rekao je Tončev.

Naveo je da je Crna Trava najmanja opština u Srbiji i da često ima probleme sa električnom energijom.


Istakao je da je cilj Vlade Srbije i njegov lično da se zaustavi iseljavanje mladih i da dođu da žive u opštinama kao što je Crna Trava, te dodao da je to moguće ukoliko se u takvim mestima obnavlja infrastruktura i obezbede uslovi za život, odnosno dovedu investitori i otvore nova radna mesta.
RepublikaFoto: Tanjug/D.STANKOVIĆ
Novica Tončev

- Želim da se ovde poveća broj stanovnika i da ostanu mladi, a Vlada Srbije je tu da pomogne u svakom slučaju - istakao je Tončev.


Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević je rekao da je to nerazvijena opština koja ima 1.200 stanovnika, ali da postoji tendencija da se taj broj poveća.

Naveo je da je ova donacija veoma značajna za porodice koje žive u ruralnim mesnima zajednicama na teritoriji opštine gde, kaže, često nestaje struja.
RepublikaFoto: Tanjug/D.STANKOVIĆ
Donacija

- Zahvaljujem na donaciji, ali sa druge strane nama je potrebna i bolja infrastruktura kako bi mogli Crnu Travu ozbiljnije da razvijamo i privučemo investitore. Imamo prazne fabrike i trebaju nam potencijalni investitori koji će da otvore nova radna mesta - rekao je Blagojević.

Istakao je da je Crna Trava strateški veoma važna opština i izrazio nadu da će država uložiti puno u razvoj te opštine.

Naveo je da postoji veliko interesovanje ljudi za povratak u tu opštinu, te dodao da su u prethodnom periodu vratili pet porodica sa 20-oro dece.

RepublikaFoto: Tanjug/D.STANKOVIĆ
Agregati

- U toku ove godine pravimo stambenu zgradu sa 15 stanova koju 50 odsto finansira opština, a 50 odsto država. Planiramo da svake godine vratimo po nekoliko porodica kako bi Crna Trava opstala -  rekao je Blagojević.


Agregat je, između ostalih, dobilo i domaćinstvo Zlatka Marinkovića iz sela Kalna koji je rekao da mu to puno znači.

- Pre desetak dana nismo imali struje, niti signala pet dana. Svake zime kada padne malo jači sneg ostanemo bez struje tako da nam ovaj agregat mnogo znači - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jug

07.02.2021 21:22

Slike govore više od bilo koje reči.Najagilniji i najavi ministar koga je Srbija imala.Dr NOVICA TONCEV