SJAJNE VESTI: Čovek koji je RAZVIO VAKCINU Sputnjik V, dolazi U BEOGRAD!

Autor: Republika

Vesti

05.02.2021

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlično!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ministar za inovacije Nenad Popović

Ministar za inovacije Nenad Popović sastao se danas u Moskvi sa ruskim ministrom industrije i trgovine Denisom Manturovim, a nakon sastanka kazao je da je sve spremno za dolazak ruskih stručnjaka u Srbiju te da se očekuje da će Srbija u budućnosti proizvoditi vakcinu "Sputnjik V".

Prema pisanju Tanjuga, Sastanak Popovića i Manturova zakazan je po hitnoj proceduri, odmah nakon telefonskog razgovora predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Vladimira Putina, tokom kojeg su dvojica lidera potvrdila najviši nivo saradnje dve zemlje, saopšteno je iz Ministarstva za inovacije.

Popović je naveo da je odmah nakon telefonskog razgovora dva predsednika, po nalogu predsednika Vučića, doleteo sa svojim timom u Moskvu kako bi održali pripremne sastanke sa ruskom stranom uoči njihove posete Srbiji.

 

 

 

Srbija je prioritet za Ruse, dolazi glavni tehnolog koji je razvijao Sputnjik V

Ministar Manturov je iskazao punu posvećenost tom procesu, preneo je Popović i dodao da je ruski ministar istakao da je Srbija prioritet za Rusku Federaciju kada je u pitanju zajednička proizvodnja vakcina, ali i nastavak isporuke vakcina Srbiji.

Popović je istakao da će rusku delegaciju predvoditi predstavnici Ministarstva industrije i trgovine Rusije, a da će je činiti vodeći tehnolozi čuvenog instituta Gamalej, predstavnici ruskih vlasti nadležnih za autorizaciju vakcine, kao i čelnici Ruskog fonda direktnih investicija, jedne od ključnih ruskih institucija u proizvodnji i distribuciji vakcina.

- Zadatak te delegacije je da utvrdi koliko brzo i u kom obimu možemo da započnemo proizvodnju ruske vakcine u Torlaku. Sastav ruske delegacije pokazuje da je Rusija veoma zainteresovana da pomogne Srbiji da u što kraćem roku uspostavi kapacitete za proizvodnju vakcine - kazao je Popović.

Dodao je da će član ruske delegacije biti i jedan od glavnih tehnologa koji je razvijao vakcinu "Sputnjik V" i koji je obučavao sve ruske proizvođače kako da proizvode tu vakcinu.

Posle sastanka Popovića i Manturova održan je sastanak operativnih timova za pripremu posete ruskih stručnjaka Srbiji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading