DOKAZANO! Danica Popović je plagirala rad pokojnog kolege!

Autor: Republika

Vesti

03.02.2021

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Univerzitet u Beogradu potvrdio je u petak da je profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović plagirala rad pokojnog kolege, profesora Stojana Babića, iz udžbenika "Međunarodna ekonomija" i potpisala ga kao svoj rad.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Marš HD Valjevo
Danica Popović

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu na poslednjoj sednici je doneo odluku da odbaci žalbu profesorke Popović.

Odbor je potvrdio odluku o plagijatu, koju je prethodno donelo Nastavno-naučno veće Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

O sankciji koja čeka Popovićevu odlučiće dekan Ekonomskog fakulteta.

Po svemu sudeći, profesorka Danica Popović će biti izbačena sa predmeta Međunarodna ekonomija, a pokojni profesor Babić će biti vraćen na spisak prevodilaca udžbenika.

Opcija je, kako piše Kurir, i da dekan naloži Popovićevoj da polovinu honorara, koji je ukupno bio 1.440.000 dinara, uplati porodici pokojnog prof. Babića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
LJUBICA

03.02.2021 16:51

Nema koga ona nije optuzivala da je plagijator. Bilo je dovoljno da nije njen politicki istomisljenik. U sve se razumela, a ponajmanje u predmet koji je predavala. I sacekala je umre kolega pa da prisvoji njegov rad. Svoj nikada nije napisala. I ima pravde na svetu dookao joj student.