BEDNO: Oglasila se smenjena načelnica Nardonog fronta, krivi druge za SVOJU SRAMOTU

Autor: T. Bujišić

Vesti

03.02.2021

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trudnice, porodilje i bebe dovedene su u užasnu opasnost jer je načelnica porodilišta GAK Narodni front došla na posao po povratku iz inostranstva iako je bila zaražena koronavirusom, saznaje Srpski telegraf. Njena obaveza bila je da ide u obaveznu samoizolaciju od deset dana.

RepublikaFoto: Tanjug
Snežana Rakić

Prema informacijama do kojih je došao naš list u ovom porodilištu, u opasnosti su bili i lekari, kolege dr Snežane Rakić jer je i njih mogla da zarazi, a moguće je da se to i dogodilo.

ODMAH SMENJENA

- Ona je nakon boravka u inostranstvu došla pravo na posao. Prestala je da dolazi tek kada se saznalo da je test pokazao da je pozitivna na virus KOVID-19. Svi smo bili šokirani i, pravo da vam kažem, veoma uplašeni. Zamislite tek šta bi bilo da se ova informacija pronela među trudnicama i porodiljama i njihovim porodicama - objašnjava naš sagovornik.

Prema informacijama našeg lista, ovakav krajnje neodgovoran i opasan postupak okarakterisan je kao ozbiljan prekršaj.

- To je ozbiljan prekršaj, kao i najteža povreda radne discipline i rezultirao je privremenim udaljavanjem imenovane s posla, kao i smenu sa rukovodeće pozicije - precizira naš sagovornik.

Kako saznajemo, Snežanu Rakić zbog kršenja antiepidemijskih mera propisanih od nadležnih organa Srbije očekuju i druge sankcije. Sanitarna inspekcija pokrenula je postupak, koji je u toku. Njen greh je utoliko teži što radi sa najrizičnijom kategorijom, odnosno trudnicama, uključujući i one sa pratećim bolestima i visokim rizikom trudnoće, porodiljama i bebama.

RepublikaFoto: Tanjug
GAK Nardoni front

RAKIĆEVA: TUŽIĆU IH

Srpski telegraf pozvao je Rakićevu, koja nam je potvrdila da je prekršila obavezu da ode u izolaciju, ali i iznela tvrdnju da se radi o političkom progonu.

- Ja jesam došla s puta, bila sam u Bosni, uradila sam PCR test koji je bio pozitivan i odmah nakon pozitivnog testa sam otišla u izolaciju. Izdali su mi dva testa, na jednom je bio pogrešan matični broj, na drugom pogrešan datum rođenja. Obaveštena sam da se desio prekršaj, ali tad nisam bila obaveštena da sam smenjena sa rukovodeće pozicije, tek kasnije, kad sam se vratila na posao, rečeno mi je da su iz državnog vrha tražili moju smenu zbog intervjua koji sam dala i podržala Pokret 1 od 5 miliona. Inspekcija trenutno radi svoj posao, a ja planiram da podnesem tužbu protiv rukovodstva bolnice Narodni front - ispričala je Rakićeva, u ne baš uspešnom pokušaju da evidentan i kardinalan propust opravda političkim razlozima.

Na pitanja koja smo juče poslali Narodnom frontu i Ministarstvu zdravlja nismo dobili odgovore. Direktor Fronta Željko Miković nije se javljao na telefon niti je odgovorio na SMS poruku.

Pravila su bila jasna

Podsetimo, u vreme kada je Rakićeva putovala na snazi su bile odluke kriznog štaba i Vlade Srbije o obaveznoj izolaciji za one koji u Srbiju ulaze iz inostranstva ako nemaju kod sebe negativan PCR test, ne stariji od 48 sati. Oni koji odu u izolaciju mogli su da je prekinu u svakom trenutku tako što bi se testirali i nakon negativnog rezultata mogli bi slobodno da se kreću.

Rakićevoj se toliko žurilo, iz samo njoj poznatih razloga, da je, umesto u izolaciju, otišla pravo na posao, rizikujući da tamo širi virus kojim je bila zaražena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bane

03.02.2021 14:16

Nisu drugi krivi za njenu grešku. I to je bila načelnica?????