SAZNAJEMO: ŠOK! Načelnica porodilišta ugrozila bebe i mame! Evo šta je uradila

Autor:

Vesti

02.02.2021

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozbiljan prekršaj!

RepublikaFoto: Tanjug
Snežana Rakić

Kako Republika saznaje dr Snežana Rakić, načelnica porodilišta GAK Narodni front, je svojim činjenjem dovela pacijente (mame i bebe) kao i svoje kolege u visok epidemiološki rizik, jer se pojavila na poslu bez rezultata testa na koronavirus.

To je ozbiljan prekršaj, kao i povreda radne discipline, i rezultirao je privremenim udaljavanjem imenovane s posla, kao i smenu sa rukovodeće pozicije.

Imenovanoj je zbog kršenja antiepidemijskih mera propisanih od nadležnih organa Republike Srbije, sanitarna inspekcija pokrenula postupak koji je u toku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Otac bebe preminule zbog GAK N

03.02.2021 18:24

Podrška direktoru klinike dr Željku Mikoviću u vezi ove konkretne situacije i istovremeno tražimo utvrđivanje profesionalne i krivične odgovornosti dr. Snežane Rakić za sve slučajeve teških posledica ili smrti porodilja i beba prilikom porođaja, zbog Snežane Rakić lično jer kao načelnik porodilišta nije dozvoljavala kolegama da teške porađaje dovrše carskim rezom, i umesto toga insistirala na vršenju tzv. Kristelerovog zahvata tj. "skakanja po stomaku" porodiljama od strane specijalizanata.