NAUČNICI OBJAVILI: Vakcina SPUTNIK V efikasna 91,6 odsto!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.02.2021

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska vakcina Sputnik V je 91,6 odsto efikasna u sprečavanju obolevanja od kovida-19, pokazuje recenzija rezultata kasnog stadijuma kliničkog ispitivanja, koju je objavio međunarodni medicinski časopis "Lanset".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Naučnici su naveli da su rezultati ispitivanja treće faze značili da svet ima još jedno efikasno oružje za borbu protiv smrtonosne pandemije i da je odluka Moskve da sprovede vakcinaciju pre objavljivanja konačnih podataka bila donekle opravdana, preneo je Rojters.

Rezultate koje je prikupio Institut Gamaleja u Moskvi, a koji je razvio i testirao vakcinu, bili su u skladu sa podacima o efikasnosti koji su prijavljeni u ranijim fazama ispitivanja, koje se odvijalo u Moskvi od septembra.


- Razvoj vakcine Sputnik V kritikovan je zbog žurbe i odsustva transparentnosti - izjavli su profesor Ian Džons sa Univerziteta u Redingu i profesorka Poli Roj iz Londonske škole za higijenu i tropsku medicinu, a navodi se u komentaru koji je objavio "Lanset".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading