VIDI SE SVETLO NA KRAJU TUNELA! Doktor Đerlek izjavio nešto što će mnoge OBRADOVATI: Uskoro ćemo reći POBEDA!

Autor: tanjug.rs, republika.rs

Vesti

02.02.2021

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je danas da je Srbija "vrlo blizu da pobedi koronu", čemu će, kako kaže, doprineti proizvodnja vakcine koju će Srbija početi uz pomoć ruskih stručnjaka, a čiji se dolazak očekuje 11. februara.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Mirsad Đerlek

- Ova zemlja zaslužuje da ima mesto koje će proizvoditi tako nešto. Torlak ima stručne ljude koji mogu da proizvedu ovako nešto. Proizvodnjom vakcine protiv korone Torlak ćemo vratiti na mesto koje je imao. U tom institutu rade stručni ljudi, treba rešiti samo pitanje tehničko-tehnoloških stvari. Srbija će biti jedna od retkih zemalja koja će proizvoditi ovakvu vakcinu - rekao je Ðerlek za TV Pink.

Upitan da li je bezbedno da se osobe koje imaju koronu vakcinišu, kaže da se to dešavalo, ali da su to asimptomatski slučajevi.


- Ti ljudi treba da znaju da nemaju nikakvu štetu od vakcinacije. Važno je završiti lečenje, a posle 28 dana, nakon prestanka svih simptoma virusa, treba se revakcinisati - kazao je Ðerlek uz napomenu da treba doprineti tome da se koronavirus svede na sezonski grip.

Kaže i da je cilj uspostavljanje kontrole nad epidemijom koronavirusa.

- Trudili smo se da organizacija vakcinacije bude jako dobra. Hteli smo da pokažemo svetu kako umemo da radimo - rekao je Ðerlek komentarišući masovnu vakcinaciju u Srbiji i dodao da je zdravstveni sistem spreman za dalju borbu sa koronom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading