Vesić podelio radosne vesti iz Pariza: Francuske kompanije zainteresovane za investiranje u Beograd

Autor:

Vesti

02.02.2021

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je srpska delegacija u Parizu, koju čine i minstar finansija Siniša Mali i ministar saobraćaja Tomislav Momirović, razgovarala sa predstavnicima Udruženja francuskih industrijalaca (MEDEF) o novim mogućnostima investiranja u Beograd

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Vesić, Momirović i Mali u Parizu

- Srpska delegacija je prvog dana posete zvanično primljena u MEDEF, Udruženje francuskih industrijalaca, koje okuplja najveće kompanije te zemlje, a razgovarali smo o novim mogućnostima investiranja u Beograd - rekao je Vesić.

Sagovornike je, kaže, upoznao sa investicijama koje francuske kompanije realizuju u Beogradu, poput Sueza, Vansija, Alstoma.

Razgovaralo se, kaže, o mogućnostima za nove investicije u infrastrukturu, proširenje BG voza , učešću u drugoj fazi fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu, moguhcnostima investiranja u tramvajski sistem, koji će biti proširen za novih 27 kilometara tramvajske mreže…

- Veoma sam srećan zato što se na sastanku pokazalo da su francuske kompanije zainteresovane za investiranje u Beograd, koji je postao destinacija u koju velike evropske kompanije žele da ulažu - rekao je Vesić.

Заједно са министрима Малим и Момировићем настављам посету Француској. Данас ћемо посетити компанију Алстом, нашег... Posted by Горан Весић on Monday, February 1, 2021

Dodao je da kompanije, čiji su predstavnici prisustvovali sastanku, zapošljavaju desetine hiljada ljudi i spadaju u najmoćnije evropske kompanije.

- To pokazuje da je politika koju vodi Srbija, predsednik Aleksndar Vučić ispravna, a da je Srbija postala atraktivna za investiranje i da ne postoji nijedna velika evropska kompanija koja ne želi da radi u Srbiji. Sastanak je pokazao koliko je Srbija uspešna - rekao je Vesić.

Srpska delegacija od juče boravi u poseti Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading