TRAŽI SE KAZNA ZA MUČITELJA IZ TULARA: Izgladnjivao kuju sa tek rođenim štencima, dva psa umrla u užasnim uslovima!

Autor: Republika

Vesti

01.02.2021

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktivisti za zaštitu životinja, Ana Milošević i Milan Kojić su po pozivu roditelja dece koja su videla mrtvog psa, vezanog za kućicu, iza radnje vlasnika Miroslava Adamovića, došli na lice mesta i zatekli užasan prizor.

RepublikaFoto: Printscreen
Potresan prizor u Tularima

U blatu je ležala ženka, a oko nje 3 šteneta i dva koja su jedva disala. Umrli su nešto malo posle toga. Veterinar je izjavio da pas ništa nije jeo danima.

Nesrećna kujica je bila vezana lancem, bez mogućnosti da hranu nadje, a štenad premala da bi je sama tražila. Uz prljavu vodu, u blatu je ležao komad skorenog, tvrdog hleba.

Kućica se nalazi iza radnje u kojoj radi vlasnik, što znači da je tu dolazio svaki dan. Radio je svaki dan, dok su na korak od njega, umirali gladni štenci i njihova majka.

Brojna udruženja su podnela Krivične prijave protiv vlasnika, Miroslava Adamovića iz sela Tulara jer je mučenje životinje krivično delo po članu 269 Krivičnog zakonika, sa kaznom do 3 godine ako se radi o više životinja, što je ovde i slučaj.

- Mi zahtevamo da se zakon sprovede, počinilac kazni, ne samo novčanom kaznom , već i zatvorskom, iako nedovoljnom za monstruoznost koja je počinjena. Zahtevamo da se kazni da se nikada više ne ponovi ono što se dešava u brojnim dvorištima neljudi, koji smatraju da imaju puno pravo da presudjuju psima , koji im služe da čuvaju i štite njihovu imovinu, a koje tretiraju kao djubre. I prolaze nekažnjeno - navode iz organizacije "Koalicija za život" koja je pokrenula peticiju.

Zakon se mora sprovoditi, a ko ga krši i ne sprovodi i sam zaslužuje da bude kažnjen. Dosta je mučenja životinja u Srbiji, poručuju iz ove organizacije. 

Ova peticija je podrška podnetim krivičnim prijavama od strane brojnih udruženja za zaštitu životinja i pojedinaca i potpisi će biti prosledjeni kao prilog policijskoj upravi Valjeva i javnom tužilaštvu Valjeva koji su nadležni za opštinu Ub, na čijoj teritoriji se nalazi selo Tulara.     

Peticiju možete da potpišete OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading