Svetosavska donacija Fondacije Misija Halijard u dorovoljačkim selima u Banatu

Autor: Republika

Vesti

27.01.2021

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Svetog Save Fondacija Misija Halijard donirala je lap top, knjige, igračke i školsku opremu u dva sela na severu Banata.

RepublikaFoto: Promo
Donacija školi "Nikola Tesla"

Sela su najmlađa u Srbiji, pre 100 godina Kralj Aleksandar donirao je zemlju svim srpskim dobrovoljcima koji su došli iz Amerike i Rusije da se bore na solunskom frontu. Oni su u to vreme bili jedina vojnička popuna posle pelaska Albanije. 

Osnovna škole "Nikola Tesla" iz Banatskog Karađorđeva i Četvrti oktobar iz Vojvode Stepe dobili su novu donaciju na Svetog Savu. 

RepublikaFoto: Promo

Ovo nije poslednja aktivnost Fondacije Misija Halijard u opštinama Nova Crnja i Žitište. 

Fondacija je dobila velikodušnu podršku od organizacije Lajf lajn iz Čikaga (LifeLine Chicago) i blisko sarađuje sa Fondacijom princeze Katarine Karađorđević.

RepublikaFoto: Promo

Džon Kapelo predsednik Fondacije Halijard rekao je da mu je srce puno kada vidi da pomoć ide najmlađima koji žive u najmlađim selima u Banata. Ova neverovatna priča koja je malo poznata i u Americi i u Srbiji zaslužuje pažnju kao veliki kulturno istorijski potencijal ovog dela Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading