GREŠKA ĆE BITI ISPRAVLJENA: Premijerka ocenila, TRUDNICE ne smeju biti KOLATERALNA ŠTETA!

Autor: Srbija Danas, Republika

Vesti

25.01.2021

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobro je!

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić

Brnabićeva je kazala da je Vlada Srbije dobila pismo od roditeljskog portal Bebac u kome se ukazuje na taj problem i zahvalila im što su skrenuli pažnju na odluku o umanjenjoj naknadi za porodiljsko bolovanje.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će u najkraćem roku biti ispravljena odluka o umanjenju naknade za porodiljsko bolovanje, jer su poslodavci koristili mere džave tokom pandemije, i naglaslila da trudnice i porodilje ne smeju da budu kolateralna šteta krize izazvane pandemijom.

Brnabićeva je kazala da je Vlada Srbije dobila pismo od roditeljskog portal Bebac u kome se ukazuje na taj problem i zahvalila im što su skrenuli pažnju na to.

 

- Ministar finansija već radi na rešavanju tog problema i garantujem da će on biti ispravljen u najkraćem mogućem roku - rekla je premijerka novinarima u Skupštini Srbije, gde je učestvovala na konferenciji Ženske parlamentarne mreže, posvećene stanju rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Roditeljski portal Bebac saopštio je ranije da je država ponovo umanjila plate porodiljama zbog toga što su poslodavci koristili mere države tokom pandemije i da će porodiljama i trudnicama biti umanjena naknada zarade na porodiljskom bolovanju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading