MITO MEĐU VLADIKAMA: Joanikije I KONTRAVERZNI BIZNISMEN U MANASTIRU se bavili potkupljivanjem

Autor: Republika

Vesti

24.01.2021

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladika banjalučki Jefrem u četvrtak, 21. januara primio je nezvane goste. Primio je vladiku nikšićkog Joanikija i crnogorskog kontraverznog biznismena Daku Davidovića.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Hram
Vladika Joanikije

 Cilj posete, ostvarene uz punu saglasnost Vlade u Podgorici, u kojoj inače nema Srba, je da starog, čestitog, nepotkupljivog banjalučkog vladiku podmite kako bi na Saboru glasao da Joanikije zasedne na tron Svetog Save.

U ovoj intenzivnoj kampanji političko-poslovnih klanova u Crnoj Gori ne žali se vreme ni novac čije poreklo treba da ostane tajna. Cilj je da preko ličnosti patrijarha, Srbija na svaki način, pre svega politički i privredni, ali i verski i kulturni, ostane ono što je govorio njihov rodonačelnik Jovo Kapičić - Kapa: “ratni plen Crne Gore”. Zato, pod okriljem crnogorske službe, javno i tajno, lično i preko ovdašnjih eksponenata, kao što je Mlađa Đorđević, zovu i posećuju vladike, nude mito, obećavaju kule i gradove.

Ali i vladika Jefrem i sve druge čestite vladike znaju da je i Joanikije ništa manje kontraverzan od svog pratioca i cele te ekipe. Znaju da je on insistirao da u Vladi Crne Gore ne bude ni jedan Srbin. Da se smeni Milo, ali da se po pitanju Kosova i Metohije ništa ne promeni; da Podgorica čvrsto ostane na NATO putu.

Uostalom srpske vladike sigurno neće glasati za nekog koga je u 24 godini, u manastiru Treskavac u Makedoniji, 1983. krstio tada mladi raskolnički vladika nekanonske MPC Timotej.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Irinej

24.01.2021 16:11

Koliko je platio Irinej Bulović za ovaj nazovi članak? Kada bi manje providno agitovali pa da čovek i pomisli da pišete zabrinuto ovako je samo degutantno.

Odgovori 3 10
Željko

24.01.2021 19:22

Kakva glupost. Počelo navijanje.

Odgovori 11 0
Slaviša

24.01.2021 21:01

Nemojte nikoga optuživati bez ikakvih dokaza.

Odgovori 12 0