MILOŠ VUČEVIĆ: Novosađani, odazovite se u što većem broju, ovo je najbolja alternativa za savladavanje koronavirusa

Autor:

Vesti

20.01.2021

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Halu 1 Novosadskog sajma gde će od sutra početi masovna imunizacija Novosađana.

Republika

Obilasku su između ostalih, prisustvovali i član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić, direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Vladimir Petrović, direktor Doma zdravlja "Novi Sad" dr Veselin Bojat i komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković.

- Na sreću, ovoga puta obilazimo Halu 1 Novosadskog sajma ne povodom njenog pretvaranja u privremenu kovid bolnicu, već iz razloga što je danas ona opremljena kao mesto za prijem Novosađana radi masovne imunizacije putem vakcina protiv korona virusa.

Sada jasno vidimo izlaz iz cele ove situacije koja nas prati već 11 meseci i zahvalan sam celokupnom novosadskom timu koji je tehnički i logistički osposobio Halu 1 za prijem građana prijavljenih za vakcinaciju.

U taj tim spadaju pripadnici Prve brigade kopnene vojske, volonteri Crvenog krsta, ekipe Doma zdravlja "Novi Sad" i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, zaposleni na Novosadskom sajmu, kao i članovi Gradskog veća.

Sutra očekujemo dolazak oko 730 Novosađana, tako da je svih osam ordinacija spremno za radi. Obezbedili smo i 93 parking mesta gde će ljudi pri dolasku na vakcinaciju moći besplatno da se parkiraju, dok će osobe s invaliditetom moći da uđu u halu bez arhitektonskih barijera.

Takođe, ceo proces je podržan informacionim sistemom koji je povezan sa centralnim registrom na nivou države, u koji će automatski biti unošeni podaci.

Ja lično ne vidim bolju alternativu od ove za savladavanje korona virusa i pozivam Novosađane da se odazovu procesu imunizacije.

Novi Sad do sada ima preko 3500 vakcinisanih građana, a trudićemo se da uskoro budu vakcinisani pripadnici policije, vojske, prosvete, kao i naše vaspitačice, a sutra će se vakcinisati i pojedini članovi Gradskog veća - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da je cilj je da se u što kraćem roku dođe do broja od 100 000 vakcinisanih Novosađana, kako bismo se što pre vratili u redovne tokove života.

Od sutra ujutru u 8 časova do 18 sati će Hala 1 Novosadskog sajma biti spremna da prima prve građane koji će proći kroz proces masovne imunizacije.

Vakcinaciju će spovoditi lekari Doma zdravlja Novi Sad i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a tehnički uslovi su se stekli zahvaljujući pripadnicima Prve brigade kopnene vojske i volonterima Crvenog krsta koji su večeras okončali sve radove.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading