POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Evo koja tema će se naći na stolu, na članovima je važna odluka!

Autor: Informer, Republika

Vesti

19.01.2021

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona, na kojoj će biti razmotrena aktuelna epidemiološka situacija, počela je oko 14 sati u Palati Srbija. Na osnovu procena, članovi Kriznog štaba doneće dalje odluke.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Uoči sednice Kriznog štaba, epidemiolog dr Branislav Tiodorović rekao je za "Blic" da epidemiološki posmatrano, nije trenutak za popuštanje mera još neko vreme, dok stvarno ne budemo sigurni da je silazna putanja stabilna, a broj obolelih i stanje u zdravstvenim ustanovama dobro.

Poslednjih dana u Srbiji se beleži manji broj novozaraženih korona virusom, ali je taj broj i dalje veliki, četvorocifren, pa nadležni ukazuju da ne sme biti opuštanja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je ranije danas da će se na sednici razgovarati o novom soju virusa korona, koji je registrovan u susednoj Mađarskoj.

Inače, danas je počela masovna vakcinacija stanovništva, a u Beogradu građani mogu da se vakcinišu na 18 punktova, među kojima je i punkt na Beogradskom sajmu, gde vakcine primaju pripadnici vojske i policije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading