HANDŽAR DIVIZIJA PRETI SA MAJICAMA: Veličaju ratne zločine i JOŠ BI DA ZARADE

Autor:

Vesti

18.01.2021

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osudili odeću sa natpisom "Nož, žica", koja je u Beogradu zabranjena, a diče se zlotvorima iz Drugog svetskog rata.

Foto: Printscreen
Majice "Handžar divizija"

Tržišna inspekcija zabranila je preduzeću "011 šop" iz Beograda promet i oglašavanje svih proizvoda sa natpisom "Nož, žica", a protiv ovog preduzeća podneta je krivična prijava. Međutim, uprkos hitnoj reakciji države koja je pokazala da nema trunku tolerancije prema ovakvim incidentima, brojni bošnjački portali brutalno napadaju Srbiju što se preko majica veliča nikad dokazani genocid u Srebrenici.

Iako prstom upiru na Srbiju i neosnovano je prozivaju za navodno raspirivanje verske i nacionalne mržnje, nazivajući je utočištem za zločince, ti isti portali ni slovo nisu napisali o majicama i upaljačima sa natpisom zločinačke Handžar divizije, koji se već punih šest godina bez ikakvih problema oglašavaju i prodaju preko sajta Sandžak fanšop.

Foto: Printscreen

LJAGA NA CELO DRUŠTVO

Kako za Srpski telegraf objašnjava Milica Đurđević iz Srpskog sabora Zavetnici, za svaku je osudu nepromišljeno ponašanje pojedinaca, ali i traži i najmanji povod da bi se Srbija okarakterisala u negativnom kontekstu.

- Vrlo je moguće da je u pitanju namešteno i zloupotrebljeno ponašanje pojedinaca sa ciljem da se baci ljaga na celokupno naše društvo. Zato ne treba nikad da dozvolimo da naše rodoljublje liči na njihov fašizam, njihovu mržnju i antisrpski narativ koji plasiraju i čekaju svaku priliku da se Srbija stavi na stub srama - rekla je Milica.

Ujko smiješko

Mržnja prema Srbima posebno je izražena u Hrvatskoj, gde se bez pardona prodaju majice s ustaškim simbolom, kao i one koje promovišu zločine nad srpskim civilima u "Oluji". Kako bi zaobišli propise, jedna nacionalistička prodavnica majica u Splitu je napravila majice sa stilizovanim slovom U (znakom ustaša) koje je odštampano kao deo smajlija, a ove majice su dobile ime Ujko smiješko.

Ona ističe da su u pitanju izolovani slučajevi pojedinaca, za razliku od druge strane, gde se javno slave najveći zločinci protiv Srba.

- Podsetiću vas da je u Novom Pazaru slavljen lik i delo Aćif efendije od njihovih političkih predstavnika. Znači, nije reč o nepromišljenosti pojedinca, već o institucionalizovanoj proslavi i promociji Aćif efendije, kao zločinca i ubice koji je iza sebe ostavio na hiljade srpskih žrtava - dodala je Milica Đurđević.

RepublikaFoto: Wikipedia
Handžar divizija

DELO POJEDINCA

Reditelj Dragoslav Bokan za naš list ističe da su, pod uticajem raznih politikantskih igara i igrica, rat i njegove posledice postale deo propagandne mašinerije gde protivnik mora uvek da bude za sve kriv.

- Tu više nema moralne osetljivosti za zločin sa bilo koje strane. To je kao kada navijači na stadionu urlaju protiv sudije kada dosudi nešto na njihov račun, a oduševljavaju se kada dosudi nešto u njihovu korist, pa makar bilo i nepravedno. S tim što je ogromna razlika u tome što bošnjačke, hrvatske i albanske navijačke grupe imaju podršku međunarodne zajednice - rekao je Bokan.

Masakrirali starce, žene i decu

Handžar divizija bila je 13. oružana brdska SS divizija formirana od muslimana iz NDH tokom Drugog svetskog rata. Nazvana je Handžar prema dvoseklom orijentalnom nožu kojim su klali žrtve. Nastala je 1943. i, prema sačuvanoj dokumentaciji, 13. SS Handžar divizija je u periodu od marta do oktobra 1944. godine izvršila velik broj svirepih zločina u Sremu i severoistočnom delu BiH.

U periodu od šest meseci na području Brčkog, Bijeljine, Zvornika, Ugljevika, Šekovića, Vlasenice, Gradačca, Bosanskog Šamca, Lopara, Tuzle, Lukavca i Kladnja pobijeno je najmanje 1.803 srpskih civila. Ubijali su i masakrirali starce, žene i decu, a posebno svirepi su bili prema ženama koje su silovali dok ne padnu u nesvest, a potom im sekli dojke i druge delove tela.

On naglašava da nas to stavlja u neravnopravan položaj.

- Zbog toga se čini da se ova perverzna propagandna i navijačka igrica neprestano obija o srpsku glavu i na račun našeg naroda. Šta god da uradi neki pojedinac, kakvih ima u svim narodima, u srpskom slučaju se odmah računa kao zlodelo za koje svi mi odgovaramo. To je nenormalno i to mora jedanput da prestane - zaključio je Bokan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading