Radovi se privode kraju: Kraj izgradnje Batajničke petlje u aprilu mesecu

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

16.01.2021

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić obišao je danas radove na petlji Batajnica, zajedno sa predstavnicima izvođača radova kompanije „Štrabag“ i stručnog nadzora "Eptise" i rekao da se radovi odvijaju prema planiranim rokovima i da će građani u aprilu dobiti direktan izlazak na auto-put E-75 i vezu sa starim novosadskim putem.

Foto: Koridori Srbije

Petlja Batajnica, ukupne dužine oko 3,5 km, povezaće Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa auto-putem E-75.

- Za nas je ovo jedan od značajnijih projekata na teritoriji Beograda, s obzirom da će petlja Batajnica povezati ovo naselje sa autoputem i umnogome olakšati svakodnevni život za stanovnike Batajnice. Radovi na ovoj petlji odvijaju se prema planiranim rokovima i građani će u aprilu 2021. godine dobiti direktan izlazak na auto-put E-75 i vezu sa starim novosadskim putem - izjavio je Antić.


Petlja Batajnica je projekat na koji su građani Batajnice, Nove Pazove, Zemuna, Galenike, Ugrinovaca čekali skoro čitavu deceniju.

Takođe, ovaj projekat povezaće auto-put E-75 sa logističkim centrom za intermodalni transport.


- Intermodalni terminal je strateški projekat Vlade Srbije, značajan zbog povezivanja putničkog i železničkog saobraćaja. U pitanju je prvi srpski terminal na kome će se ukrštati trase teretnih vozova, kamiona i brodova. Ovde će se obavljati svi logistički poslovi, kao što su špedicija, skladištenje, prevoz i carina. Zbog toga je petlja Batajnica prepoznata od strane Vlade i predsednika Vučića kao projekat čija će izgradnja doprineti efikasnijem privrednom i ekonomskom razvoju zemlje - naglasio je Antić, saopšteno je iz Koridora Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading