PLJAČKA "GALENIKE"! Slučaj u koji su umešani članovi SPS-a posle 7 godina dobija epilog

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

15.01.2021

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu izreći će u petak 22. januara novu prvostepenu presudu bivšem direktoru "Galenike" Nenadu Ognjenoviću i njegovim saradnicima povodom optužbi da su zloupotrebama oštetili tu farmaceutsku kuću.

RepublikaFoto: youtube.com/net/ Al Jazeera Balkans
Galenika

Ovo će biti druga prvostpepena presuda pošto je prvu, delimično - u osuđujućem delu 2018. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

Istom odlukom Apelacionog suda, potvrđen je oslobađajući deo presude u odnosu na Ognjenovića, Gorana Orlića, Željka Jovovića, Ljubicu Pricu i Milana Vladovića.


Vladoviću je međutim tada bila potvrđena kazna od godinu kućnog zatvora i novčana kazna od 90.000 dinara, zbog poreske utaje.

Nova presuda pored Ognjenovića treba da bude izrečena generalnom direktoru "Velefarma" Dragoljubu Vučićeviću, kao i preduzetniku Draganu Pavloviću.
RepublikaFoto: Tanjug
Specijalni sud

Ognjenović se u ovom slučaju tereti za četiri krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, od kojih je za jedno oslobođen.


Ovo je takozvani slučaj Galenika 1, dok je Galenika 2 još u toku.

Ovaj slučaj pokrenut je u maju 2013. godine.

Protiv optuženog vlasnika zanatske radnje i privrednog društva "Livnica Jeremić" Miodraga Jeremića i direktora "Farma trejda" Radoslava Sekulića, postupak je obustavljen jer su u međuvremenu preminuli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading